Jedna od najlepših obala na svetu nalazi se u južnoj Italiji. Kao deo UNESCO-ve svetske baštine i nije čudo zašto toliko ljudi uključuje obalu Amalfi na svoju listu omiljenih. Čuvena italijanska „La dolce vita“ krije se u svakom delu obale Amalfija. Zadivljujući pogled na more, nestvarne boje i čuvene litice samo su deo ovog izuzetnog italijanskog iskustva.

Legendarni primorski dragulj ne bi sačuvao svoju posebnost i glamur da nije bilo njegovih stanovnika koji su poznati po vrhunskom gostoprimstvu. Mnoge od najslavnijih hotela i restorana u Amalfiju godinama vodi ista porodica. To ne znači da obala Amalfija ne pozdravlja savremeni dizajn, ona prihvata svaki stil koji ima moć da istakne lepotu jedinstvenosti.

Photo by Shanti Donato / Unsplash

Izabrali smo dva najupečatljivija predstavnika „La dolce vita“ za sve vas koji planirate da posetite ovaj izuzetni deo Italije; Hotel Santa Caterina i Casa Angelina. Svaki od ovih hotela nas je očarao u svom jedinstvenom luksuznom gostoprimstvu i verujemo da ćete doživeti isto iskustvo kao i mi.

Hotel Santa Caterina je obeležje ovog regiona. Otvoren je 1904. godine i od tada ga vodi ista porodica. Ovo je sofisticirano mesto ispunjeno mirisima agruma i bujnih vrtova u kombinaciji sa terasama i ljubaznim osobljem, koje će obojiti vaš odmor azurnom atmosferom. Klasični italijanski enterijeri, mediteranska arhitektura i stil vila u Amalfiju: sve sobe hotela Santa Caterina su prostrane i ispunjene svetlom, mermernim kupatilima sa mesinganim elementima i balkonima sa pogledom na more Amalfija ili vrtove.

The seafront promenade in Amalfi, Italy
Photo by D Jonez / Unsplash

U šarmantnom mestu Praiano nalazi se Casa Angelina, posebno mesto okruženo klasičnim kućama. Nemojte da vas zavara, svaki detalj koji obalu Amalfi čini tako posebnom deo je i Casa Angeline. Kaskadne terase, spektakularni pogledi i italijanski ambijent, svi su ovde obučeni u minimalistički enterijer. Za razliku od šarenog okruženja, bela je ovde glavna nijansa. Njihov prepoznatljiv stil su smela umetnička dela i beli dekor obasjan suncem. Mesto idealno za ljubitelje savremenog stila, Bang & Olufsen tehnologije, l’Occitane kozmetike i delikatne kuhinje.

Čarobno leto u Francuskoj
Francuska je destinacija za putovanja tokom cele godine, ali uvek postoji nešto u vazduhu kada se pomene poseta Francuskoj tokom leta. Na pamet nam padaju živopisne slike jahti, oldtajmera i očaravajućih malih sela. Od Provanse i Francuske rivijere pa sve do Korzike, Francuska je jednostavno očarav…

travelhouse