Rizort Mamula, koji je otvoren krajem leta 2022. godine i koji je član grupacije Design Hotels, doneo je novi život istorijskom ostrvu i tvrđavi iz 19. veka, istovremeno čuvajući i poštujući njegovu prošlost. Ranije nenaseljeno ostrvce — kratka vožnja čamcem od Herceg Novog, Crne Gore i hrvatske obale — i davno napuštena struktura revitaliziraju se kako bi stvorili sofisticiranu destinaciju u kojoj će koncept luksuznog hotela i kulinarska ponuda svetske klase biti upotpunjeni holističkim spa centrom i spomen galerijom.

Smeštena na ulazu u Boku Kotorsku u Crnoj Gori, ova lokacija je bila optimalno mesto za izgradnju tvrđave za zaštitu regiona i njegovih voda – ili je barem tako mislio austrougarski general Lazar Mamula. Godine 1852. otvorio je vrata prostranog kamenog uporišta, a tvrđava i malo ostrvo se od tada nazivaju „Mamula“ u njegovu čast. Sada, Mamula ulazi u novu eru, stvaranjem prvog i jedinog hotela i spa centra na ovom ostrvu.

Arhitektonska firma MCM London je sačuvala strukturalni integritet postojećih zgrada, uz obnovu i renovaciju, kako bi uključila istorijske i funkcionalne savremene sobe i suite-ove za goste. Oni su praćeni staklenim dvorištem, memorijalnom galerijom, holističkim spa centrom, tri restorana, četiri bara, tri otvorena bazena i sopstvenom plažom hotela.

10 soba, 16 Junior Suite-a i 6 suite-ova su prepuni svetla i intimnosti, stvoreni sa pažnjom na svaki detalj. Postoje četiri tipa soba koje možete izabrati: Garden, Sea, Sky i Panoramic. Pored toga, umetnička dela koja se nalaze u hotelu su izrađena posebno za rizort od strane lokalnih umetnika, u paleti zemljanih tonova i svetlih nijansi.

Holistički spa centar i kulinarska vizija francusko-kanadske kuvarice Erike Archambaul – iz pariskog restorana Septime sa Michelin zvezdicom – zaokružuju ponudu hotela.

Putovanje - Bilbord Magazin
Stay up-to-date with the latest news in fashion, cars, culture, and happenings with our informative and engaging blog.

travelhouse.rs