Ako tražite odmor koji kombinuje visoku modu sa kulturom, ne tražite dalje od Vermelha – zadivljujućeg novog boutique hotela Christian Louboutin-a u portugalskom regionu Alentejo. Ovo skrovište sa 13 soba nalazi se u šarmantnom mestu Melides, i predstavlja san za svakoga ko voli legendarni rad dizajnera.

Od trenutka kada uđete u Vermelho, bićete zapanjeni pažnjom posvećenom detaljima koja se nalazi u svakom aspektu hotela. Louboutin-ova crvena boja se može videti u celom prostoru, od pločica na podu do ulaznih vrata i nameštaja. Čak i ime hotela, koje na portugalskom znači „crveno“, ukazuje na ljubav dizajnera prema ovoj smeloj nijansi.

Christian Louboutin Hotel

Ako ste pravi ljubitelj mode i dizajna, cenićete način na koji Vermelho spaja luksuz sa umetnošću. Svaka soba je remek-delo za sebe, sa jedinstvenim detaljima i izuzetnim nameštajem. Osećaćete se kao da živite u umetničkom delu, okruženi lepotom i elegancijom na svakom koraku.

Vermelho je hotel napravljen iz ljubavi, bogat ručno rađenim detaljima i teksturama koje su pažljivo kurirali Christian Louboutin i njegovi talentovani prijatelji. Baštu hotela dizajnirao je poznati pejzažni arhitekta Louis Benech, dok je Carolina Irving kreirala zapanjujuće tkanine koje krase sobe. A sam hotel je svedočanstvo kreativnosti i vizije Madalene Caiado.

Christian Louboutin Hotel

Rezultat ove saradnje jednostavno oduzima dah. Svaka od 13 soba u Vermelhu ima svoj jedinstveni karakter, od kojih neke imaju maksimalističke pločice, teksture i boje, dok druge obuhvataju prirodniju paletu tamno grimizne i povremene plave akcente. Svaki detalj je pažljivo razmotren, što je rezultiralo zapanjujućem izgledu hotela.

Ali Vermelho nudi više od lepog dizajna – on je takođe odraz Louboutin-ove ljubavi prema Portugalu. Dizajner je godinama posećivao ovu zemlju, crpeći inspiraciju iz njene jedinstvene svetlosti i živahne kulture. Zaljubio se u grad Melides 1980-ih i od tada je njegov građanin.

Christian Louboutin Hotel

Lako je shvatiti zašto je Louboutin toliko zaljubljen u ovaj uspavani priobalni grad. Melides je dom zajednice umetnika i zanatlija, koji stvaraju prelepa dela koja su negovana mirnom atmosferom i zadivljujućim prirodnim okruženjem. Vinogradi, pirinčana polja, beli kaldrmisani trgovi i pogledi na Atlantski okean, svi se spajaju da bi stvorili zaista inspirativnu pozadinu.

Sve što treba da znate o putu na Zanzibar
Ovo afričko ostrvo mesto je susreta velikih suprotnosti: luksuznih hotela i siromaštva, plime i oseke, najfinijeg peska i vetra – sve ono što ga čini destinacijom koju morate posetiti prenosim vam iz ličnog iskustva u redovima koji slede. Naša avantura na ostrvu Zanzibar započela je letom Fly Dubai…

travelhouse.rs