Ako postoji raj na zemlji, onda je to definitivno Ibiza. Ovo špansko ostrvo u Sredozemnom moru je poznato širom sveta kao epicentar zabave, muzike i spektakularnih plaža. Međutim, Ibizu ne treba posmatrati samo kao žurku već i kao destinaciju sa bogatom kulturom, prirodnom lepotom i opuštajućim ambijentom.

Plaže koje ostavljaju bez daha

Jedan od najupečatljivijih aspekata Ibizinog šarma su njene plaže. Od belog peska do tirkiznog mora, svaka plaža ima svoj jedinstveni karakter. Cala Comte je raj za zaljubljenike u zalaske sunca, dok je Talamanca savršena za porodično uživanje u vodama Sredozemlja. Ako tražite mir i tišinu, onda je Cala Xuclar pravo mesto za vas.

Restaurant Jondal.
Redefined quality, simplicity, and hospitality, you are in perfect hands here. Casa Jondal is newly built by its Dutch owners. Natural interior design, with attention to detail, delicious Mediterranean cuisine. Famous for their seafood and outstanding service. Right at the beach with sunbeds. This is definitely the place to be.
Location: Cala Jondal, Ibiza.
𝙻𝚎𝚝'𝚜 𝚌𝚘𝚗𝚗𝚎𝚌𝚝 𝚘𝚗 𝙸𝚗𝚜𝚝𝚊𝚐𝚛𝚊𝚖 @𝚒𝚋𝚒𝚣𝚊.𝚒.𝚋.𝚒.𝚣.𝚊.𝚒𝚋𝚒𝚣𝚊
Photo by Monique / Unsplash

Noćni život za pamćenje

Ibiza je sinonim za noćni život i žurke koje traju do svitanja. Klubovi kao što su Pacha, Amnesia, Privilege i Ushuaïa privlače najbolje svetske DJ-eve i partijanere. Ostrvo je domaćin brojnih muzičkih festivala i događaja tokom cele godine. Ali Ibiza nudi mnogo više od klupskih noći. Možete uživati u živahnoj atmosferi barova, restorana uz plažu i umetničkih izložbi.

Sunset in a beach cove with traditional fishing huts and rock formations
Photo by Michael Tomlinson / Unsplash

Kulturno nasleđe

Iako je Ibiza poznata po svojim žurkama, ona ima i bogatu istoriju i kulturno nasleđe. Stari grad, poznat kao Dalt Vila, deo je UNESCO-ve svetske baštine i pruža pogled na zidine, uske uličice i srednjovekovne građevine. Katedrala Santa Maria je remek-delo sakralne arhitekture, dok su arheološki nalazi poput Fenikskog naselja Sa Caleta svedoci prošlosti ostrva.

Prirodna Lepota

Ibiza nije samo mesto za zabavu; ona takođe nudi prekrasnu prirodu. Nacionalni park Ses Salines je stanište za razne ptice i retke biljke. Zapanjujuće pećine kao što je Cova de Can Marçà pružaju jedinstven pogled na podzemni svet. Ako volite šetnje u prirodi, onda su ruralne staze idealne za istraživanje prelepe okoline.

Summertime in Ibiza Town Ibiza Spain.  One of the Balearic Islands the old town is colourful and beautiful with its cobbled streets and colourful signs.  Ibiza is not just the party isle but a place to relax also.  A beautiful place to visit.
Photo by Belinda Fewings / Unsplash

Odmor za dušu

Ibiza nije samo destinacija za partijanje, već i za opuštanje i duhovnu obnovu. Mnogi luksuzni hoteli i spa centri nude miran beg od gradske vreve. Joga, meditacija i wellness tretmani su sastavni deo ove strane Ibize koja nije tako poznata, ali svakako vredna istraživanja.


Ibiza je više od svog uglađenog imidža. Ona je kombinacija živahne zabave, prelepe prirode, bogate kulture i luksuznog opuštanja. Bez obzira da li tražite adrenalin ili mir, Ibiza ima nešto da ponudi svakome. Ovo ostrvo bezvremenske lepote i beskrajne zabave će sigurno ostaviti neizbrisiv utisak na svakog posetioca.

Putovanja - Bilbord Magazine
Budite u toku sa najnovijim vestima iz mode, automobila, kulture i dešavanja uz naš informativni i zanimljiv blog | Inspirišite se trendovima! 🎉