Belmond Grand Hotel Timeo ove godine će proslaviti 150. godišnjicu. Od svog otvaranja 1873. godine, hotel je postao kultni orijentir u Taormini na Siciliji. U znak sećanja na ovu prekretnicu, hotel je organizovao niz kulturnih događaja koji obuhvataju jedinstveni spoj istorije i mističnosti hotela.

Gosti mogu iskusiti pravi duh Villeggiatura-e učešćem u nizu aktivnosti, uključujući kulinarska iskustva sa Michelin-ovom zvezdicom kuvara Roberto Toro-a, lansiranje boce vina Etna u ograničenom izdanju, novu instalaciju savremene umetnosti u vrtovima hotela i publikaciju prve knjige hotela.

Fascinantna istorija hotela počela je sa pruskim baronom Otto Gelengom, koji je posetio Taorminu radi kreativne inspiracije 1863. godine. Iznajmio je sobu u privatnoj kući italijanskog aristokrate Don Frančeska La Floreste, gde je naslikao niz akvarela koji prikazuju zadivljujući pogled iz rezidencije. Slike su stekle slavu i priznanje širom Evrope, stavljajući Taorminu na mapu i privlačeći umetnike iz svih krajeva. Dom je zatim pretvoren u kultni Grand Hotel Timeo, koji je postao nezaobilazna stanica na Velikoj turneji Italije.

Grand Hotel Timeo

Izvršni kuvar hotela sa Michelin zvezdicom Roberto Toro pripremio je niz sezonskih gastronomskih trenutaka inspirisanih francuskim menijem hotela iz 19. veka, kada je bio običaj da plemićke porodice imaju francuskog kuvara u kuhinji. Kulinarsko iskustvo će uključivati nekoliko ekskluzivnih lokacija širom ostrva, uključujući vinariju Pietradolce, gde je hotel sarađivao sa porodicom Faro sa 150 kolekcionarskih boca vina ograničenog izdanja u čast godišnjice hotela, sa ručno oslikanim etiketama lokalnog umetnika Alessandro Florio-e.

Grand Hotel Timeo

Hotelske bašte od dva hektara, koje je dizajnirala engleska baštovanka Florence Trevelyan krajem XIX veka, biće domaćin nove instalacije savremene umetnosti koja je lansirana u maju i otvorena za goste i posetioce do decembra 2023. Postavka je deo šire umetničke saradnje između Belmonda i galerije Continua, pod nazivom MITICO.

Grand Hotel Timeo

Grand Hotel Timeo otelotvoruje italijanski koncept „villeggiature“, produženog boravka na jednom mestu za odmor i rekreaciju. Kulturna dešavanja povodom 150. godišnjice hotela oslanjaju se na ovu emocionalnu vezu sa putovanjima, kao i na centralnu ulogu objekta na ostrvu, pozivajući goste da otkriju sve ono čime je Timeo zaslužio svoj legendarni status.

Zašto je Kotor idealna lokacija za kupovinu nekretnine u CG?
U nastavku ćemo razmotriti nekoliko razloga zašto je izbor nekretnina u Kotoru bogat, a ovaj grad izuzetno popularan.

travelhouse.rs