Bilo je to 1956. godine kada je Rodžer Vadim snimio film „I Bog stvori ženu“ i kada je Brižit Bardo ušla u holivudsku kuću slavnih. I zahvaljujući njoj, svet se upoznao sa Francuskom rivijerom, koja je od tog trenutka, praćena Bardo šarmom, postala najpopularnija evropska destinacija.

Priča se da je upravo Bardo inspirisala stvaranje jednog od bezvremenskih dragulja obale. Bio je to hotel Byblos otvoren 1967. Tu su Mik i Bjanka Džeger 1971. godine imali svadbu i Hotel Byblos je ušao u dvoranu slave rokenrola koja traje i danas.

Harizma i jedinstveni stil hotela Byblos učinili su ga obaveznim ako želite da doživite otmeni glamur Azurne obale. Još jedna legenda u hotelu Byblos je njegov klub The Caves du Roy, večni simbol noćnog života i provoda. Nakon zabave sa poznatim ličnostima, provedite osvežavajuće jutro u Sisley Spa i nagradite se nečim iz ukusnog menija u restoranu Cucina by Alain Ducasse.

Photo by Arno Smit / Unsplash

Ako tražite kraljevsko mesto za boravak, nema boljeg mesta od čuvenog hotela Four Seasons Grand-Hotel du Cap-Ferrat. Smešten između Nice i Monaka, njegovu lokaciju je belgijski kralj Leopold II proglasio rajem na zemlji. Od 1908. godine, kada je hotel otvorio svoja vrata, mnogi su se složili sa kraljevom izjavom.

Grand-Hotel du Cap-Ferrat je retko iskustvo putovanja koje se može pohvaliti svojom tradicijom dugom preko 100 godina. A kako i ne bi kada je predvorje dizajnirao Gustav Ajfel. Ovde se svaki gost tretira kraljevski.

Posebno volimo Pop-up Dom Perignon bar u njihovoj bujnoj bašti ispod 100-godišnjih borova. Savršeno mesto za čašu šampanjca.

The Old Side of Town
Photo by Robin Ooode / Unsplash

Naravno, moraćete da probate jedno od klasičnih jela Provanse koje je napravio Yoric Tièche, kuvar sa Michelin zvezdom. Ako želite privatniji odmor, tu je veličanstvena Villa Rose-Pierre skrivena u privatnoj bašti, ali onda preporučujemo da pohađate časove kuvanja i miksologije, kako biste u potpunosti shvatili taj prelepi mediteranski duh.

Francuzi su poznati kao kreatori trendova i dizajnerski hoteli nisu izuzetak. Savršen primer je šik i moderan La Reserve Ramatuelle. Samo nekoliko meseci nakon što je otvorio svoja vrata postao je moderna ikona zabačenog raja na Francuskoj rivijeri.

Ovo spokojno i mirno utočište obučeno je u retro arhitekturu i savremene enterijere koji stvaraju avangardnu estetiku. Ima samo 28 soba i suite-ova, što znači da je njegova lepota rezervisana za samo nekoliko odabranih. Uzbuđenje možete pronaći u obližnjem Sen Tropeu, ali u hotelu La Reserve Ramatuelle ideja je da se opustite i uživate u pogledu. Dok ste ovde apsolutno morate probati jedan od tretmana Creme De La Mer u poznatom La Reserve Spa Ramatuelle. Priča se da hotel ima jedan od najboljih spa centara na Mediteranu.

Photo by V2F / Unsplash

Francuska rivijera je poznata kao igralište bogatih i slavnih, ali ne bi mogla da održi svoju popularnost da je bila samo to. Njena kristalno čista voda, savršena klima, očaravajuća arhitektura i ukusna hrana čine Azurnu obalu izuzetnim mestom. Nije ni čudo što ju je Pablo Pikaso izabrao za svoj dom, ili što je Koko Šanel volela da plovi tamo, ili što za Brižit Bardo nije bilo lepšeg mesta na Zemlji.

Putovanje - Bilbord Magazin
Budite u toku sa najnovijim vestima iz mode, automobila, kulture i dešavanja uz naš informativni i zanimljiv blog | Inspirišite se trendovima! 🎉

travelhouse