Poluostrvo Bodrum se ističe glamurom i luksuzom koji ga čine izuzetnim u poređenju sa ostalim delovima turske egejske obale. Bez obzira na veliki broj turista koji godišnje uživa na njegovim plažama, u butik hotelima, raskošnim kompleksima, modernim restoranima i klubovima, Bodrum nikada nije izgubio svoj šarm. On je epicentar kosmopolitskog načina života i sofisticiranosti, nadmašujući sve druge primorske delove Turske.

Orijentalni duh se oseća u njegovoj kuhinji, bazarima i hamamima, dok marine, klubovi i prefinjena klijentela doprinose njegovom imidžu kao turske rivijere sa dozom egzotičnosti.

ŠOPING

Na prestižnoj jahting destinaciji Palmarina, možete pronaći najveći izbor ekskluzivnih prodavnica. U sklopu ponude se nalazi multi-brend koncept prodavnica „Brandroom Resort“, multi-brend nakit „Fezz of Bodrum“ i butik „Midnight Express“ – poznat kao turski „stručnjak za plažu“. Za autentično iskustvo, posetite slikovito mesto Etrim i otkrijte staru umetnost izrade prirodno obojenih tepiha i ćilima, gde ćete moći da posmatrate vešte zanatlije u akciji.

PODVODNI SVET

Bodrum pruža nezaboravno iskustvo istraživanja podvodnog sveta u kome možete uživati na dva načina – kao strastveni ronilac ili predani posmatrač. Za ronioce, najuzbudljivije lokacije su oko svetionika Turgutreis, poznate po belim koralima, bogatom grebenu sa raznolikim morskim životom i Bubble Cave-u, pećini koju možete istražiti kroz uski otvor. Osim toga, ne smete propustiti posetu Podvodnom arheološkom muzeju, koji je smešten u dvorcu Sv. Petra, poznatom kao Petronium. Muzej je dom jednoj od najvećih svetskih kolekcija amfora i nalazi se na mestu gde je nekada stajao Halikarnasov mauzolej, jedno od sedam svetskih čuda starog sveta.

Photo by gokhan polat / Unsplash

GUMUSLUK

Iskusite jedno od najlepših mesta na poluostrvu Bodrum posetom restoranu Mimoza Gümüşlük. Ovaj predivan riblji restoran pruža izvanredan pogled i uživanje u ukusnoj selekciji jela, uključujući svežu ribu i meze, upareno sa vrhunskim vinima, stvarajući nezaboravno gastronomsko iskustvo. Posebna poslastica je njihov „kolač od badema“, a večernje zadovoljstvo se nastavlja uz tradicionalno posluženu tursku kafu.

TORBA

Na samo 10 minuta vožnje severno od grada, nalazi se staro ribarsko selo Torba, smešteno u prelepom zalivu okruženom zelenim brežuljcima. Ova oblast obiluje zaslepljujuće plavom vodom, a leti se oseća osvežavajući povetarac. Torba je mirno i elegantno mesto koje privlači imućne porodice i turiste.

Hotel Pool
Photo by Rokas Skeivys / Unsplash

TURKBUKU

Turkbuku, nekadašnje ribarsko selo, postalo je magnet za istanbulski jet-set i naziva se „St. Tropez Turske“. Ova prestižna lokacija nalazi se samo 25 minuta vožnje severozapadno od Bodruma i odiše posebnom energijom. U atraktivnom zalivu možete videti privatne brodove i jahte na kojima se odvija mondenski život u potpunoj privatnosti, dok obala tokom letnjih večeri oživljava i stvara izuzetno živahnu atmosferu.

Lopud 1483 – najekskluzivnije ostrvo u hrvatskoj
Jedrenje u Hrvatskoj jedan je od najšarmantnijih načina provođenja letnjeg odmora. Hrvatska ima 1.244 ostrva, ostrvca i hridi, od kojih je 48 naseljeno. Ovog leta trebalo bi da ostanete na jednom od njih. Naša preporuka je sedam milja od Dubrovnika na ostrvu Lopud. Ostrvo je postalo dom za jedno

INSAJDERSKI SAVET

Ukoliko vam je potreban odmor za sva čula, u ambijentu vrhunskog svetskog nivoa, pravi izbor za vas je Lujo Bodrum 5* koji će dodatno “začiniti” vaš boravak na ovoj uzbudljivoj lokaciji. Ovaj rizort omogućava gostima da potpuno personalizuju svoj boravak, istraže okolinu i uživaju u autentičnoj hrani i piću iz lokalne ponude. Sa izgradnjom po najvišim svetskim standardima, očaraće vas svojim modernim šarmom. Smešten na prelepoj peščanoj plaži na vrhu poluostrva, pruža miran odmor uz brz pristup atraktivnim sadržajima.

travelhouse.rs