Francuska je destinacija za putovanja tokom cele godine, ali uvek postoji nešto u vazduhu kada se pomene poseta Francuskoj tokom leta. Na pamet nam padaju živopisne slike jahti, oldtajmera i očaravajućih malih sela. Od Provanse i Francuske rivijere pa sve do Korzike, Francuska je jednostavno očaravajuća. Pridružite nam se na putovanju po najlepšim primorskim lokacijama na Mediteranu.

Boje Provanse

Od ljubičastih polja lavande do zapanjujućih nijansi plave, Provansa izgleda kao magično mesto gde je priroda odlučila da baš tu stvori jedinstvenu paletu boja. Za one koji vole da provode leto daleko od gužve, Terre Blanche Hotel Spa & Golf Resort predstavlja ostvarenje sna.

Ovaj luksuzni rizort od 300 hektara na izvanrednom imanju na jugu Francuske kombinuje šarm i karakter Provanse. U ovom fantastičnom hotelu ćete pronaći vrhunski luksuz, opuštanje, sport i blagostanje. Do mora se stiže za manje od sat vremena.

Sunset over a lavender field
Photo by Léonard Cotte / Unsplash

Legendarna Azurna obala

Dobrodošli u najsjajniji deo Mediterana – primamljivu francusku rivijeru. Pod suncem Sen Tropea i najsitnije stvari, poput ispijanja jutarnje kafe, dobijaju jedinstveni osećaj. Znamenitost grada je izuzetan hotel Byblos sa 5 zvezdica koji slavi 50 godina kao najekskluzivnija lokacija u gradu. Ali Sen Trope nije jedino mesto na francuskoj rivijeri koje se može pohvaliti glamuroznom destinacijom.

Posetite Nicu ili Kan, obe poznate po svojim izuzetnim plažama, odličnoj kuhinji i eklektičnom stilu. Na La Croisette, svetski poznatom šetalištu u Kanu, ponosno stoji Hotel Majestic Barriere, savršen izbor za doživljaj raskoši ovog regiona. Ako tražite podjednako grandiozan smeštaj, ali sa više privatnosti, naš predlog je The Four Seasons Grand-Hotel du Cap-Ferrat. Smešten usred 7 hektara bujno uređenih bašta između Nice i Monaka, ovaj hotel će vam pokazati šta je letnja sofisticiranost. Ova privilegovana i netaknuta destinacija na Azurnoj obali očarava najprobirljivije putnike još od 1908.

Saint Tropez
Photo by Marian Baciu / Unsplash

Opuštajući ostrvski život

Često nazivana najbolje čuvanom tajnom Francuske, Korzika je božanski primer savršenog letnjeg odmora. Planinsko ostrvo usred svetlucavog plavog mora ima sve; obala sa mekim peščanim plažama, krečnjačkim liticama sa pogledom na Mediteran, divnim lučkim gradovima i prelepim selima. Poseta Korzici znači bežanje od stvarnosti i ulazak u pravu letnju bajku.
16985 Casadelmar 6 Orig

Istražite južnu obalu Korzike gde se nalazi Hotel Casadelmar – značajno arhitektonsko dostignuće sa oštrim linijama i jednostavnim oblicima. Pripremite se za vrhunsku sofisticiranost sa samo 20 soba dizajniranih u savremenom stilu, kuhinju sa Michelin zvezdicama i ESPA spa centrom i doživite pravi korzikanski način života.

Ekspertski vodič kroz Bodrum
Poluostrvo Bodrum se ističe glamurom i luksuzom koji ga čine izuzetnim u poređenju sa ostalim delovima turske egejske obale. Bez obzira na veliki broj turista koji godišnje uživa na njegovim plažama, u butik hotelima, raskošnim kompleksima, modernim restoranima i klubovima, Bodrum nikada nije izgubi…

travelhouse