Postoje različiti oblici avantura, ali letenje na 1000 metara iznad zemlje budi posebna osećanja. Ako se tome dodaju jedinstveni prizori Kapadokije, uzbuđenje je ogromno.

Smeštena u Turskoj, Kapadokija spaja lepotu prirode i istorije, formirajući jedan od najlepših pejzaža na svetu. Dok su geološka kretanja formirala bele vilinske dimnjake, ljudi su kroz istoriju ostavljali tragove svoje civilizacije gradeći kuće i crkve u zidovima od kamena i pretvarajući ih u remek-dela ljudske civilizacije. Nacionalni park Göreme u Kapadokiji je deo UNESCO-ove liste svetske baštine.

Od trenutka kada stignete u Kapadokiju, doživećete čudesne lokacije i znamenitosti. Počevši od luksuznih hotela kao što su Cappadocia Cave Resort & Spa i Museum Hotel, u kojima se sobe nalaze unutar pećina, do letenja balonom iznad predivnog pejzaža. Istraživanje primamljive Kapadokije peške očaraće vas prirodom i ljudskim sposobnostima, ali potpuno drugačija perspektiva ovog izuzetnog pejzaža može se videti samo iz vazduha. Kapadokija je poznata po svojim avanturama balonom. To su zapravo dve avanture u jednoj, jer je vožnja balonom samo po sebi neverovatno iskustvo i ne može se porediti ni sa čim drugim jer let zavisi od vetra, a prizori koje ćete videti su čudesni.

A beautiful sunrise with a vintage car.
Photo by Alpert WANG / Unsplash

Kako skoro svi letovi počinju u ranim jutarnjim satima, tako da možete doživeti izlazak sunca u vazduhu – fascinantna avantura je zagarantovana. Zamislite dok bez napora plutate preko jedinstvenih stenskih formacija i bogatih plodnih dolina, sve naspram dramatičnog vulkanskog pejzaža koji je formirao Kapadokiju pre više od dva miliona godina dok sunce izlazi ispred vas.

U balonu nema osećaja kretanja, balon je deo vazdušne struje u kojoj putuje. Bilo da ste avanturisti ili samo radoznali, ovo je spektakularno iskustvo za ljude svih uzrasta i ovo je jedino područje na svetu gde je moguća ovakva tura balonom. Ako želite potpuni doživljaj najstarije letelice na svetu, možete pomoći pilotima u pripremi balona za poletanje.

Nakon uzbudljivog leta, na vašoj krajnjoj tački, čeka vas čaša šampanjca kako biste sumirali utiske i uživali u prelepom jutru Kapadokije.

Otkrijte raj u srcu Kariba
Meksiko, savršena tropska klima, more nestvarne tirkizne boje, sitan pesak pod nogama, a usred idile karipsko odmaralište o kakvom oduvek sanjate. San u ovom slučaju može lako da postane java, jer je ekskluzivni hotel Margaritaville® Island Reserve Riviera Maya nedavno otvorio svoja vrata gostima. U…

travelhouse.rs