Predstavljamo vam novu Belauovu pesmu pod nazivom Home sa nemačkim alt r'n'b izvođačem, Mulaiom.

Mulay

Belau je jedan od najperspektivnijih novajlija u elektronici na evropskoj muzičkoj sceni. Za pet godina imali su više od 200 nastupa uživo u 25 zemalja. Debitantski LP "The Odissei" osvojio je mađarski Gremi u kategoriji najboljeg albuma elektronske muzike.

Njihov dugoočekivani drugi album, pod nazivom Colourvave, stekao je ime na međunarodnom nivou, a sada izdaju „Home“ sa japansko-nemačkim alt-pop r&b umetnikom Mulajem. „Take Iou to The Sea” – tvrdnje o njihovim kompozicijama. Belau (Peter Kedveš i Kristijan Buzas) je bend koji pokušava da pruži utočište savremenom čoveku kroz svoju muziku - predstavljajući put ka samosvesti kroz dubinu pojedinca - praveći moderne i elegantne elektronske ritmove sa žudljivim tekstovima za utehu uma. Zauvek inspirisan osnovnim elementima prirode, posebno beskrajnim morem.

Duo je imao mnogo međunarodnih uspeha. Poslednjih godina odsvirali su više od 200 nastupa u 25 zemalja i impresionirali publiku na renomiranim festivalima kao što su Primavera, Eurosonic, Electric Castle, Sziget, SKSSV – da spomenemo samo neke. Belau je bio podržan od strane radija poput BBC Radio 1, Triple J ili KEKSP i medija kao što su Clash Music, Billboard, The Line of Best Fit ili Rolling Stone.

Njihov debi album osvojio je mađarsku nagradu Gremi, drugi koji je strimovao milione i imao je ogroman uspeh na radiju. Belau se vratio sa novim singlom pod nazivom „Home“ sa japansko-nemačkim alt-pop r&b umetnikom Mulajem. „Eterična priroda života ovde i sada nije toliko nedostižna ako shvatite da odgovor na nečija pitanja dolazi iznutra, uvek i u svako doba. Borba pojedinca može se doživeti u bezbroj oblasti života, ali možete konačno stići samo „povratkom kući“.

belau

LP koji će uskoro biti objavljen nosiće naslov „apriori“ i pokrivaće čitavu temu, okvire ljudskog putovanja iz svih pravaca, koje je Belau do sada upoznao iz sopstvenog iskustva. Mislimo da će nova pesma biti poseban, nostalgičan, sanjivi deo našeg predstojećeg LP-a. Na ovaj način, Home je posebna epizoda ovoga, koja je okupljena sa jednim od najinspirativnijih i najegzotičnijih berlinskih pevača novijeg doba: Mulaieve egzotične orgulje upotpunjuju poruku naše pesme.“ – rekao je duo elektronike o novi singl koji trenutno radi na svom trećem LP-u.

Mađarski br.1 muzički izvozni dobar, Belau nastavlja svoju evropsku turneju 2023. godine uključivši neke klupske nastupe i letnje festivale u Francuskoj, Belgiji, Danskoj, Poljskoj, Češkoj, Srbiji, Sloveniji , Slovačkoj i Rumuniji.