Showtime je najavio novu satiričnu polusatnu seriju komičara Saše Barona Koena. Poznat po stvaranju čitave zbirke kultnih scena i zapaljivih likova, Saša Baron Koen se vraća televiziji nakon više od decenije, kao scenarista i reditelj serije „Who is America?“. Proteklih godinu dana se radilo na ovoj seriji od sedam epizoda, koja prati raznolike pojedince iz sveta politike i kulture, od ozloglašenih do nepoznatih, koji nastanjuju tu jedinstvenu zemlju. Vest je saopštio Dejvid Nevins, predsednik i direktor kompanije Showtime Networks Inc.

Prva epizoda će premijerno biti dostupna na HBO GO-u u nedelju, 15. jula, nakon čega će svakog ponedeljka u ponudu dolaziti po jedna nova epizoda. Premijera na HBO 3 kanalu biće u septembru.

“Saša je genije za komediju, čija drskost, hrabrost i inventivnost vas šokiraju“, izjavio je Nevins. „On je vodeći provokator našeg vremena, ali ne samo zato što želi da stvori te „zeznuo sam te“ trenutke. Iza te složene slike stoji iskrena želja da se dođe do istine o ljudima, mestima i politici. Niko ne ume da napravi pometnju kao Saša Baron Koen, i biće fascinantno posmatrati reakcije u svetu nakon premijere serije „Who is America?“.

Glumac, scenarista i televizijski i filmski komičar, dvostruki dobitnik BAFTA nagrade, dobitnik Zlatnog globusa i nominacije za Oskara, Saša Baron Koen je uleteo u svet komedije sa serijom „Da Ali G Show“. Serija je tokom četiri godine emitovanja bila nominovana za šest Emija i dve BAFTA nagrade, a on je bio izvršni producent, scenarista i glumac. Njegov sledeći projekat bio je „Borat: Proučavanje američke kulture za dobrobit slavnog naroda Kazahstana“ (Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan), dugometražni film čija glavna zvezda je njegov drugi alter ego, Borat Sagdijev, kazahstanski novinar. Bio je producent, scenarista i glavni glumac u tom filmu, koji je postao globalni fenomen i broj jedan premijera u 24 zemlje, donevši mu Zlatni globus u kategoriji Najbolji glumac u komediji ili mjuziklu, kao i nominaciju za Oskara za najbolji adaptirani scenario. Među njegovim ostalim filmovima su i „Priča o Rikiju Bobiju“ (Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby), „Alisa iza ogledala“ (Alice Through the Looking Glass), „Jadnici“ (Les Miserables), „Bruno“ (Bruno), Tim Bartonov „Svini Tod: Pakleni Berberin iz Ulice Flit“ (Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street), „Madagaskar“ (Madagascar), „Madagaskar 2: Bekstvo u Afriku“ (Madagascar: Escape 2 Africa), „Madagaskar 3: Najtraženiji u Evropi“ (Madagascar 3; Europe’s Most Wanted), „Diktator“ (The Dictator), „Hugo“ (Hugo) i „Spiker 2: Legenda se nastavlja“ (Anchorman 2: The Legend Continues).

Seriju „Who is America?“ je kreirao Saša Baron Koen, a pored njega su među izvršnim producentima i Entoni Hajns, Tod Šulman, Endrju Njuman, Den Mejzer i Adam Loit.