Singl “Snaga” objavljen 21. Oktobra  najavljuje album istovetnog naziva. Muziku i tekst potpisuje Ksenija, aranžman pesme Sloba Dragović. Režiju i video produkciju spota-  Boris Bakalov, frontmen benda “Ničim Izazvan”.

Pesma je duboko lična, ali je posvećena svima koji imaju nedoumice po pitanju soptvenih snaga u životu. Ekranizacijom pesme, se dodatno napravila dinamika upečatljivim kadrovima. Konji, prašina, gitarska pojačala, čvrstina zvuka!

Album broji osam numera. Predstavlja zaokružen koncept emotivnih ispovesti kroz muziku i tekstove. U produkcijskom smislu, album je odsviran i sniman po “old school” principima. Naročito se insistiralo da se dobije “organski” zvuk svih instrumenata.

Pesma SNAGA u stvari zatvara album, ali kako je katarzična, ona je odabrana da bude singl koji će kroz spot uvesti auditorijum upoznati sa albumom. Ne obazirući se na trenutne trendove muzičkog tržišta, a poštujući emotivne slike pesama, 5 pesama sa albuma su u rok maniru, a tri su ambijentalnijeg karaktera. Album daje tu vrstu slobode, da izrazite do kraja sve stavove i osećanja.

Pesma SNAGA je imala svoju radijsku premijeru na Radio Beograd 202, a nakon nepunih nedelju dana je visoko kotirana na top listi, kao domaći novitet.

***
O Kuljača Kseniji.

Rođena u Beogradu.

Tokom 2000. godine nastupala je u emisiji ’’3K – DUR’’ trećeg kanala RTS.

Od 2000-2003 u svojstvu studijskog I koncertnog pratećeg vokala grupe ’’Neverne Bebe’’, učestvovala je na njihovim albumima ’’Južno od sreće’’ i ’’Best of’’, kao I na koncertima širom Srbije I Crne Gore, I emisijama zabavnog programa Rts “Garaža”.

Od 2005 – 2016 studijski i koncertni prateći vokali za Ivanu Jordan, Ogija Radivojevića, Maju Odžaklievsku, Viktoriju i mnoge druge izvođače.

Krajem 2006. Vokal cover benda “Funkestra” – (funk, rock, pop, disco), koji nastupa u klubovima Beograda, Srbije i regiona.

Prvi solo interpretatorski I  autorski iskorak, sa pesmom “Brzinom zvuka” na Budvanskom festivalu 2007, a pesma je uvrštena I u kompilaciju pesama na dvostrukom cd izdanju “14.Muzički festival Budva 07 Novi hitovi leta “ u izdanju Music Star Production I PGP RTS.

2007 – Solistički koncert Ivane Jordan, Sava Centar – u svojstvu koncertnog pratećeg vokala.

2009 – U svojstvu studijskog pratećeg vokala učestvovala na snimanju albuma Ivane Jordan “Tango među zvezdama”, izdanje PGP RTS.

2011 – Vokalni solista na radio džinglu radio stanice Naxi radio “Opusti se I uživaj, Naxi radio”.

Maj 2013 –  Nastavlja sa autorskim radom, snima singl i spot “Snovi u vodi”, promocija spota sa live izvođenjem.

Na ovoj pesmi, kao i narednim numerama se ostvaruje kao kompozitor, tekstopisac i producent.

2013 – 2014 – Tv šou “ Tvoje lice zvuči poznato”, TV Prva , produkcija “Emotion”  – snimanje pratećih vokala za numere koje su interpretirali izvođači u prve dve sezone ovog televizijskog formata.

Singl “Kada Nebo zamolim”  je premijerno izveden na festivalu Stari Grad u Novom Pazaru 2014.

Novembar 2014 –  U svojstvu koncertnog pratećeg vokala na koncertu u cast Đorđu Novkoviću,Sava Centar ,gde učestvuje vise izvođača iz regiona : Željko Bebek, Gabi Novak, Tereza Kesovija, Boris Novković, Kemal Monteno, Hari Mata Hari, Kaliopi, Vlado Kalember, Tijana Dapčević, Neda Ukraden, Goran Karan, Bojan Marović.

Novembar 2014 – Sava Centar, solistički koncert Snežane Mišković Viktorije, u svojstvu koncertnog pratećeg vokala.

Jun 2015  – koncert Ivane Jordan sa Jazz orkestrom RTS, Sava Centar, u svojstvu koncertnog pratećeg vokala.

Novembar 2016  – koncert u cast  klavijaturisti I kompozitoru Lazi Ristovskom, Sava Centar, sa više izvođača: Dragi Jelić, Saša Lokner, Ogi Radivojević, Kiki Lesendrić  – u svojstvu koncertnog pratećeg vokala dotičnim izvođačima, kao I lead vokala na numerama koje su bile omaž Borisu Aranđeloviću I Lazi Ristovskom u numerama grupe Smak.

Septembar 2016 – Tv serija “ Sumnjiva lica ”, Rts  – odjavni song istoimenog naziva  – studijski lead I prateći vokali.

Januar 2017 – Disney “ Beauty and the beast”  – srpska verzija filma, premijera  17.Mart 2017 – odjavni song, horska deonica “Lepotica I zver “.