CINEMAX

U junu ćemo na Cinemax-u gledati blokbastere, umetničke filmove i kultne klasike. Džona Hil i Majls Teler su zvezde dramske komedije „Psi rata“, zasnovane na istinitoj priči. Oskarovac Ben Aflek je reditelj i glumac u dramskom kriminalističkom trileru „Zakon noći“. Bred Pit glumi obaveštajca u špijunskom trileru „Saveznici“, dok film „Žute ptice“ istražuje odnos između vojnika, poteškoće koje donosi povratak kući i danak koji rat uzima od svojih vojnika i njihovih porodica. Cinemax donosi i premijeru nove dramske serije „Kormoran Strajk“, zasnovane na kriminalističkim romanima Dž. K. Rouling (pod pseudonimom Robert Galbrejt).

 

Premijera nove serije

Zasnovana na bestselerima Dž. K. Rouling, koje je napisala pod pseudonimom Robert Galbrejt, mini-serija „Kormoran Strajk“ (C.B. Strike) prati ratnog veterana (Tom Berk), koji je postao privatni detektiv, i koji sa svojom revnosnom sekretaricom Robin Elakot (Holidej Grejndžer), radi u maloj kancelariji u londonskoj Ulici Denmark. Iako Strajk ima i fizičkih i psiholoških problema, njegova jedinstvena pronicljivost i iskustvo nekadašnjeg istražitelja vojne policije pokazuju se kao ključni u rešavanju zamršenih zločina koji zbunjuju policiju.

Premijera: 2. juna u 20.50 h na Cinemax-u

Sve epizode biće dostupne na HBO GO-u od 1. juna

Image result for Cormoran Strike

 

Nedeljne premijere

Džona Hil i Majls Teler glume u drami/komediji „Psi rata“ (War Dogs), zasnovanoj na istinitoj priči koja prati dvojicu mladića od 20-ak godina. Oni koriste malo poznatu vladinu inicijativu tokom rata u Iraku, koja omogućava malim dobavljačima da se prijave za velike vojne ugovore. U početku sitno zarađuju, ali uskoro zgrću veliki novac i žive na visokoj nozi. Ali zagrizli su preveliki zalogaj sklopivši ugovor od 300 miliona dolara po kome moraju da avganistansku vojsku opskrbe oružjem – taj ugovor ih povezuje sa nekim veoma sumnjivim ljudima, među kojima su i članovi američke vlade. Poznati reditelj komedija, Tod Filips (svi nastavci „Mamurluka“), napisao je, režirao i producirao (zajedno sa Bredlijem Kuperom) ovu neverovatnu istinitu priču zasnovanu na kontroverznom članku Roling stouna, koju možete da pogledate 3. juna u 20.00 h na Cinemax-u.

Film će biti dostupan na HBO GO-u od 3. juna

Image result for War Dogs

 

Oskarovac Ben Aflek režira i glumi u dramatičnom kriminalističkom trileru „Zakon noći“ (Live By Night). Aflek je takođe napisao scenario zasnovan na nagrađenom bestseleru Denisa Lehejna. Ova gangsterska saga smeštena je u burne dvadesete, kad prohibicija nije uspela da zaustavi tokove alkohola u ilegalnoj mreži kafana koje su vodili gangsteri. Priliku za sticanje moći i novca imao je svaki dovoljno ambiciozan i hrabar čovek. Džo Koglin, sin bostonskog potpukovnika policije, odavno je okrenuo leđa strogom vaspitanju i prihvatio položaj odmetnika. Međutim, čak i među kriminalcima postoje pravila i Džo krši jedno od najvažnijih: prevario je moćnog šefa mafije ukravši mu novac i devojku. Strasna afera se završava tragedijom, a Džo kreće na put osvete, ambicije, romanse i izdaje, koji ga vodi van Bostona i pomaže mu da napreduje na lestvici uzavrelog podzemnog sveta krijumčarenja ruma u Tampi.

Premijera: 10. juna u 20.00 h na Cinemax-u

Film će biti dostupan na HBO GO-u od 10. juna

Image result for Live By Night

 

U filmu „Saveznici“ (Allied), kanadski špijun Maks Vatan (Bred Pit) za vreme Drugog svetskog rata, 1942. godine, sleće padobranom u Francuski Maroko da bi se sastao sa francuskom špijunkom Marijanom Bosežur (Marion Kotijar), koja se pretvara da mu je žena. Njihov zadatak je da ubiju nemačkog ambasadora u Kazablanki. Nekoliko dana žive zajedno i zaljubljuju se jedno u drugo. Kad se Maks vrati u bazu u Londonu, vodi Marijanu sa sobom i oni se venčavaju. Godinu dana kasnije, tokom bombardovanja dobijaju ćerku Anu. Maksa pozivaju na sastanak u zloglasnom Odeljenju V sa komandantom Frenkom Heslopom i tajnim agentom koji ga obaveštava da sumnjaju da je Marijana nemačka špijunka. Maks ima samo 72 sata da dokaže njenu nevinost i spase porodicu pre nego što bude morao da uradi nešto nezamislivo. Premijera ovog napetog špijunskog trilera biće 17. juna u 20.00 h na Cinemax-u.

Film je već dostupan na HBO GO-u

 

Dvojica mladića, Danijel Marfi (Taj Šeridan) i Brendon Bartl (Alden Erenrajk), prijavljuju se u vojsku i odlaze u Irak. Nakon nezamislive tragedije, vojnik povratnik s mukom pokušava da uskladi svoj zavet ćutanja sa istinom i potragom ožalošćene majke (Dženifer Aniston) za unutrašnjim mirom. Zasnovan na bestseleru Kevina Pauersa, film „Žute ptice“ (The Yellow Birds) istražuje odnos između vojnika, poteškoće koje donosi povratak kući i danak koji rat uzima od svojih vojnika i njihovih porodica.

Premijera: 24. juna u 20.00 h na Cinemax-u

Film će biti dostupan na HBO GO-u od 24. juna

 

Sledeći nastavak blokbaster franšize, „Podzemni svet: Krvavi ratovi“ (Underworld: Blood Wars), prati Selenu (Kejt Bekinsejl), vampirsku sejačicu smrti, koja odbija brutalne napade likanskog klana kao i vampira koji su je izdali. Zajedno sa svojim jedinim saveznicima, Dejvidom (Teo Džejms) i njegovim ocem Tomasom (Čarls Dans), mora da prekine večiti rat između Likana i vampira, makar za to morala da podnese veliku i krajnju žrtvu.

Premijera: 8. juna u 20.00 h na Cinemax-u

Film je već dostupan na HBO GO-u

Image result for Underworld: Blood Wars

 

U filmu „Povratak legende“ (Re: Born) Toširo (Tak Sakaguči), bivši specijalac, vodi miran život u japanskom selu. I pored naizgled spokojnog života, Toširo pokušava da obuzda svoje rušilačke nagone koji su ga nekada činili vrhunskim vojnikom elitne jedinice ubica. Kad njegov bivši komandant, zagonetni Fantom, izađe iz senke u potrazi za osvetom, Toširo započinje smrtonosni sukob sa grupom okrutnih ubica.

Premijera: 22. juna u 20.00 h na Cinemax-u

Film će biti dostupan na HBO GO-u od 22. juna

 

Do 2024. godine, počelo je iskorišćavanje svih dragocenih prirodnih resursa, i svet je ušao u novo doba večnog rata. Film „2024.“ (Twenty Twenty-Four) prati usamljenog i razočaranog naučnika Roja, koji je odgovoran za održavanje Pleture, jednog od tajnih podzemnih bunkera, napravljenih za odabrane moćnike. Situacija dobija dramatičan obrt kad Roj biva prerano izolovan od svih. Dok je zaključan u bunkeru, nemajući pojma šta se desilo, postaje bolno jasno da je sam i da niko neće doći po njega. Sa kompjuterskom konzolom Arturom kao jedinim društvom, Roj oseća da počinju da ga guše klaustrofobični zidovi Pleture. Posle nekoliko čudnih i neobjašnjivih događaja, naš sve paranoičniji protagonista počinje da prkosi zastrašujućoj ideji da možda nije sam u bunkeru i primoran je da preispita sopstveni zdrav razum. Premijera ovog psihološkog trilera biće 29. juna u 20.00 h na Cinemax-u.

Film će biti dostupan na HBO GO-u od 29. juna

 

CINEMAX 2

U junu nas subotnje premijere na Cinemax-u 2 vode u gradić u Nju Džersiju sa komedijom „Hrabri Nju Džersi“, dok ćemo u drami „Iskradanje“ gledati priču o usamljenoj udovici slobodnog duha. Komedija „Havaji“ nas vodi u doba komunističke Rumunije kada je posedovanje jednog dolara moglo da znači gubitak slobode. Svetska kinematografija sa filmom „Gripsholm“ otvara prozor u Evropu tridesetih godina, početkom nacionalsocijalizma u Nemačkoj. Klasici današnjice udružuju razum i osećajnost u ophođenju sa muškarcima i novcem u bezvremenoj romansi Džejn Ostin „Razum i osećajnost“.

 

Subotnje premijere

Kuća kraljevog namesnika u Delhiju bila je dom britanskih vladara u Indiji. Nakon 300 godina, njihovoj vladavini došao je kraj. Lord Mauntbaten, praunuk kraljice Viktorije, 1947. godine, na šest meseci je preuzeo mesto poslednjeg namesnika, sa zadatkom da preda Indiju njenom narodu.

Radnja filma se odvija unutar te velike kuće. Na gornjem spratu je živeo Mauntbaten sa ženom i ćerkom, a na donjem je živelo 500 njihovih sluga, Hindusa, muslimana i Sika. Dok se politička elita – Nehru, Džina i Gandi – okupljala u kući da traži rađanje nezavisne Indije, izbio je sukob. Doneta je odluka o podeli zemlje i nastala je nova muslimanska domovina: Pakistan. Posledice takve odluke osećaju se i danas.

Film istražuje navedene događaje kroz prizmu braka Dikija i Edvine Mauntbaten i romanse između mladog sluge, Hindusa Džita i Alije, njegove obećane muslimanske mlade. Mladi ljubavnici su svedoci seizmičkog kraja carstva, u sukobu su sa Mauntbatenovima i sopstvenim zajednicama, ali nikad ne gube nadu.

Premijera filma „Kuća kraljevog namesnika“ (Viceroy’s House) biće 2. juna u 20.30 h na Cinemax-u 2.

Film će biti dostupan na HBO GO-u od 2. juna

Image result for Viceroy's House

 

Radnja komedije „Hrabri Nju Džersi“ (Brave New Jersey) odvija se u gradiću u Nju Džersiju, u noći radijskog emitovanja legendarnog „Rata svetova“ Orsona Velsa, iz 1938. godine. Zahvaljujući obmani koja je prestravila milione slušalaca i navela ih da poveruju da Marsovci napadaju Ameriku, građani se, po sopstvenom verovanju, suočavaju sa svojom poslednjom noći na Zemlji. Deprimirani  gradonačelnik Klark (Toni Hejl) daće šansu ljubavi. Zapostavljena domaćica Lorejn (Heder Berns) pobeći će od svog uticajnog muža (Sem Džeger). Skromna učiteljica Peg (Ana Kemp) postaće ratnica. Utučeni velečasni (Den Bakedal) ponovo će pronaći svoju veru. Uplašeni šerif (Mel Rodrigez) pronaći će hrabrost. Usamljeni ratni veteran (Rejmond Dž. Bari) postaće junak koji ubeđuje građane da se bore s vanzemaljcima. Svi ovi likovi udružuju svoje snage u konačnoj „bici“ koja vodi do iznenađujućog i urnebesnog ishoda.

Premijera: 9. juna u 20.30 h na Cinemax-u 2

Film će biti dostupan na HBO GO-u od 9. juna

 

U filmu „Poslastičar“ (The Cakemaker) Tomas, mladi i talentovani nemački pekar, u vezi je sa Orenom, oženjenim Izraelcem, koji gine u saobraćajnoj nesreći. Tomas odlazi u Jerusalim da pronađe odgovore. Čuvajući tajnu za sebe, počinje da radi za Anat, udovicu svog ljubavnika, koja je vlasnica malog kafića. Iako njegove ukusne torte nisu u potpunosti u skladu sa jevrejskim košer zakonima pa ih vernici ne vole, zahvaljujući njima kafić postaje glavna gradska atrakcija. Uplevši se u Anatin život više nego što je očekivao, Tomas će izmišljati laži sve do trenutka iz kog više nema povratka.

Premijera: 16. juna u 20.30 h na Cinemax-u 2

Film će biti dostupan na HBO GO-u od 16. juna

 

„Iskradanje“ (Slipaway) je drama o Fol, veseloj starijoj ženi sa dobrim namerama i ekstremnim postupcima, koja je zapostavljena od strane porodice i nema baš mnogo društva u ovom turbulentnom svetu. Kad sretne Adama, mladog i beznadežnog uličnog muzičara koji prodaje svoju klavijaturu, ona je naprečac kupuje pod izgovorom da želi da uči da svira klavir. Sumnjičav i obazriv, Adam pristaje da joj daje časove, ali uskoro biva zarobljen na jedrilici sa tom neustrašivom ženom. S vremenom, između ove dve neobične duše rađa se iskreno prijateljstvo, ali pre nego što Adam dobije priliku da istraži svoju novu veru u život, njegova kriminalna prošlost izlazi na videlo i preti da uništi sve. U međuvremenu, počinje da se obelodanjuje nezamisliva tajna koju Fol krije. Kad se umeša Folina porodica, dvoje prijatelja daju sve od sebe da se zaštite dok se njihov svet ruši, a Adam ostaje sa neispunjenim obećanjem datim Fol, kontroverznim koliko i ljudskim.

Premijera: 23. juna u 20.30 h na Cinemax-u 2

Film će biti dostupan na HBO GO-u od 23. juna

Image result for Slip Away movie

 

U filmu „Havaji“ (Hawaii) Andrej i njegov otac Vasil žive u komunističkoj Rumuniji. Iznenada dobijaju vesti o Petruu, Vasilovom bratu, koji je pre mnogo godina proglašen mrtvim nakon pokušaja bekstva iz zemlje. Petru je sve vreme živeo na Havajima i na samrtničkoj postelji ostavio veliko nasledstvo Andreju i Vasilu. Međutim, oni ne mogu da dođu do njega, jer u Rumuniji ne postoji koncept privatnog vlasništva. Jedina alternativa im je da pokušaju da dobiju nasledstvo preko neke slobodne zemlje.

Premijera: 30. juna u 20.30 h na Cinemax-u 2

Film će biti dostupan na HBO GO-u od 30. juna

 

Svetska kinematografija

Komedija „Breskve“ (Peaches) odvija se negde na Karibima, u budućnosti koja se nikad nije desila: Dijego i Laura odlaze na vikend u nadi da će ponovo rasplamsati plamen svoje ljubavi. Po dolasku shvataju da je njihov motel u potpunosti napušten. Pošto Dijego nije od onih koji lako odustaju, pokušava da pridobije Laurinu naklonost. To mu nikako ne ide od ruke, a kad se pojavi Sandro, Laurin bivši dečko, Dijegove šanse za pomirenje postaju nikakve. Dijego iznova i iznova proživljava svoj neuspeh i uradiće sve što je u njegovoj moći da ponovo osvoji Lauru: makar to značilo da mora da se bori sa različitim verzijama sebe dok putuje kroz vreme.

Premijera: 3. juna u 20.30 h na Cinemax-u 2

Film će biti dostupan na HBO GO-u od 3. juna

 

Drama „Porodica“ (La Familia) dolazi iz Venecule i govori o dvanaestogodišnjem Pedru koji tumara ulicama sa svojim prijateljima, odrastajući u nasilničkoj urbanoj atmosferi radničkog naselja venecuelanske prestonice. Kad Pedro nanese ozbiljne povrede drugom dečaku u toku grube igre, njegov samohrani otac Andres odlučuje da treba da pobegnu kako bi izbegli neminovnu osvetu. Te dramatične okolnosti dodatno otežavaju odnos između oca i sina. Andres će shvatiti da je sposoban da kontroliše svog sina tinejdžera, ali situacija u kojoj se nalaze pomoći će im da postanu bliskiji nego što su ikada bili.

Premijera: 10. juna u 20.30 h na Cinemax-u 2

Film će biti dostupan na HBO GO-u od 10. juna

 

Ovo je leto njihovih života i ne žele da im ga neko upropasti – pa čak ni nacisti! Dobro došli u Evropu 1930-ih godina, vreme rađanja nacionalsocijalizma, i krenite na putovanje u Gripsholm sa podrugljivim piscem i njegovom ženom. Zasnovan na romanu Kurta Tuholskog, „Dvorac Gripsholm“, u režiji Zavijera Kolera, film „Gripsholm“ (Gripsholm) uvodi gledaoce u dekadentni požudni svet berlinskih kabarea početkom 1930-ih godina. Kurt je nemački izdavač i ironični pisac jevrejskog porekla, i zahvaljujući svojim smelim šansonskim stihovima, postao je zvezda kabarea. Kurt je pozvan da u švedskom dvorcu Gripsholm sa svojom devojkom Lidijom i njihovim prijateljima provede leto koje će zauvek izmeniti njihove živote.

Premijera: 17. juna u 20.30 h na Cinemax-u 2

Film će biti dostupan na HBO GO-u od 17. juna

 

„Na planini“ (To The Mountain) pripoveda priču o nekoliko planinara: ocu i sinu koji obeležavaju tužnu godišnjicu tragične smrti njihove žene i majke, usamljenoj profesorki u potrazi za novim značenjem svog života, i dvema devojkama na svom jednogodišnjem putovanju po inostranstvu. Sve ove priče se prepliću i baš kad Stenovite planine pokažu svoju mračnu stranu, ovi pojedinci su primorani da razmisle šta im je stvarno važno. Ovo ostvarenje karakteriše istinski nezavisan pristup filmografiji, predivna kinematografija i originalna muzika kanadskih umetnika „Jang nejbors“. „Na planini“ predstavlja emotivno istraživanje putovanja čežnje, a premijera će biti 24. juna u 20.30 h na Cinemax-u 2.

Film će biti dostupan na HBO GO-u od 24. juna

 

Klasici današnjice

Oskarom nagrađena adaptacija klasičnog romana Džejn Ostin, „Razum i osećajnost“ (Sense And Sensibility) govori o sestrama Dašvud: pragmatičnoj Elinor (Ema Tompson) i strastvenoj Merijen (Kejt Vinslet). Kad im otac iznenada umre, imanje po zakonu pripada njegovom sinu iz prvog braka, dok njegova sadašnja žena i ćerke ostaju bez krova nad glavom i sa novcem jedva dovoljnim za preživljavanje. Obe sestre pokušavaju da ostvare romantičnu vezu u društvu opterećenom finansijskim i društvenim statusom – Elinor sa stidljivim i šarmantnim Edvardom (Hju Grant), a Merijen sa samouverenim Vilobijem (Greg Vajz) ili napaćenim pukovnikom Brandonom (Alan Rikman) – i moraju da nauče da udruže razum i osećajnost u svom ophođenju sa muškarcima i novcem.

Premijera: 4. juna u 20.30 h na Cinemax-u 2

Film će biti dostupan na HBO GO-u od 4. juna

 

U kriminalističkom trileru „Zmijske oči“ (Snake Eyes) lukavi detektiv iz Atlantik Sitija, Rik Santoro (Nikolas Kejdž), odlazi na bokserski meč sa starim pirjateljem, komandantom mornarice Kevinom Danom (Gari Sinis), koji je sada visoki zvaničnik Ministarstva odbrane i radi sa američkim sekretarom odbrane. Kad je Dan okrenuo leđa, neko je ubio sekretara odbrane i 14.000 gledalaca postaju mogući osumnjičeni, saučesnici i svedoci. Arena je zatvorena i istraga ubistva počinje. Dobivši privremenu nadležnost nad slučajem i želeći da spasi karijeru svog prijatelja, Rik se udružuje s Danom i oni počinju da istražuju činjenice. Događaji koji su doveli do ubistva ponovo oživljavaju kroz sećanja svakog od svedoka, a Rik sklapa delove slagalice i otkriva zamršenu zaveru.

Premijera: 18. juna u 20.30 h na Cinemax-u 2

Film će biti dostupan na HBO GO-u od 18. juna

 

„Holivudlend“ (Hollywoodland) je jedinstvena istraga naličja slave i identiteta, inspirisana jednom od najvećih holivudskih misterija. U filmu kao reditelj debituje Alen Kolter (Emi i nominacija za DGA nagradu za saradnju na serijama Sopranovi i Seks i grad. 16. jun 1959. Sjaj Tinseltauna je ostao u senci smrti glumca Džordža Rivsa, čuvenog Čeličnog čoveka iz TV-serije Supermonove pustolovine. Glumac umire u svojoj kući na Holivud Hilsu. Rivs (koga tumači oskarovac Ben Aflek) pogođen je jednim jedinim hicem. Ostavio je iza sebe verenicu – zvezdu u usponu Leonoru Lemon (Robin Tani) – i milione obožavalaca koji su šokirani njegovom smrću. Njegova majka, Helen Besolo (Lois Smit), ophrvana bolom, neće dopustiti da javnosti promaknu nerazjašnjene okolnosti njegove smrti. Policija Los Anđelesa zatvara slučaj, ali Helen unajmljuje privatnog detektiva Luisa Sajma (oskarovac Edrien Brodi) za 50 $ dnevno. Sajmo uskoro otkriva da bi afera koju je Rivs imao sa Toni Meniks (Dajana Lejn, nominovana za Oskara), ženom izvršnog producenta studija MGM (Bob Hoskins, nominovan za Oskara), mogla da krije motiv. Ali u Holivodu nije tako lako naći istinu i pravdu. Sajmo se nalazi na tragu opasnih  i neuhvatljivih vođa na visokim i niskim polžajima. U pokušajima da kontroliše plamen, rizikuje da se opeče. Detektiv takođe uočava neočekivane veze sa sopstvenim životom i saznaje još mnogo toga o samom Rivsu. Iza ikone koju je predstavljao stajao je iskompleksirani čovek koji je Holivudu dao svoj život, na više načina.

Premijera: 25. juna u 20.30 h na Cinemax-u 2

Film će biti dostupan na HBO GO-u od 25. juna

 

          

 

 

U nastavku izdvajamo najzanimljivije naslove koji će tokom juna premijerno biti prikazani na HBO, HBO 2 i HBO 3 kanalima, kao i našim uslugama videa na zahtev HBO GO i HBO On Demand.

 

PREMIJERE NOVIH SERIJA I NOVIH SEZONA SERIJA:

 

KRIPTON (Krypton)

Premijera 5. juna u 20.00 h na HBO-u

Utorkom nova epizoda u 20.00 h na HBO-u

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Kameron Kaf, Blejk Ritson, Šon Sipos

Šta bi bilo da Supermen nije ni postojao? Radnja serije je smeštena u vreme pre nego što je uništena Supermenova rodna planeta i prati Seg-Ela (Kameron Kaf), dedu legendarnog Čoveka od čelika, pred kojim se nalazi pitanje života ili smrti – da li da spasi rodnu planetu ili da dozvoli da bude uništena da bi se ispunila sudbina njegovog budućeg unuka? Vođe Kriptona nisu složne, porodica El je prognana i Seg mora da povrati porodičnu čast i zaštiti svoje voljene dok mu se suprotstavljaju poznati likovi iz stripova DC, Brejnijak i Zemljanin Adam Strejndž, putnik kroz vreme.

Image result for Krypton

 

NASLEDNICI (Succession)

Premijera 4. juna u 21.00 h na HBO-u

Ponedeljkom nova epizoda u 21.00 h na HBO-u

Ponedeljkom nova epizoda na HBO GO-u

Glume: Brajan Koks, Džeremi Strong, Kiran Kalkin, Sara Snuk, Nikolas Braun

Porodica Roj – Logan Roj i njegovo četvoro dece – kontrolišu jedan od najvećih medijskih i zabavnih konglomerata u svetu. „Naslednici“ prati njihove živote dok razmišljaju o budućim potezima kad im ostareli otac saopšti da se povlači iz firme.

Radnja serije se dešava u Njujorku i obrađuje teme moći, politike, novca i porodice. Žestoki i moćni Logan Roj, ostareli otac porodice, direktor je Vejstar rojka, međunarodnog medijskog konglomerata pod kontrolom njegove porodice. Oženjen je trećom ženom Maršom, divnom ali zastrašujućom partnerkom. Kendal Roj, Loganov najstariji sin iz drugog braka, trenutno je predsednik jednog sektora i prvi naslednik. Roman Roj, Kendalov mlađi brat, Loganov je iskreni, veseli sin, koji više ne radi u Vejstaru. Šivon Šiv Roj, Loganova jedina ćerka i najmlađe dete, juri karijeru u politici. Konor Roj, najstariji sin i jedino dete iz prvog braka, vodi nezavisan život u Nju Meksiku.

Napetost raste kako se bliži Loganov rođendan i sve prerasta u borbu moći između oca i sina, kao i između ostale dece međusobno. Deca se suočavaju sa teškim izborom dok traje svađa oko kontrole nad kompanijom i odanosti porodici.

 

UZVRATNI UDARAC V (Strike Back)

Premijera 8. juna u 21.00 h na HBO-u

Petkom nova epizoda u 21.00 h na HBO-u

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Voren Braun, Danijel Mekferson, Roksana Maki, Alin Sumarvata, Kori Džonson

Zasnovana na istoimenom romanu Krisa Rajana, serija „Uzvratni udarac“ prati podvige Odeljenja 20, elitne protivterorističke jedinice koja ide po celom svetu da bi sprečila potencijalne opasnosti, često iza neprijateljskih linija. U novoj sezoni, neprihvaćeni i ugašeni program Odeljenja 20 ponovo je uspostavljen da bi se ušlo u trag ozloglašenom teroristi koji je pobegao iz zatvora. Na tajnom i visokorizičnom zadatku, ponovo uspostavljena jedinica kreće u smrtonosan lov na begunca, koji će raskrinkati ogromnu mrežu međusobno povezanih kriminalnih aktivnosti. Dok članovi tima idu uzduž i popreko Bliskog istoka i Evrope, otkrivaju smrtonosnu zaveru koja preti da ih zahvati sve i zauvek promeni način savremenog ratovanja.

 Image result for Strike Back

 

AFERA IV (The Affair)

Premijera 19. juna u 20.45 h na HBO-u

Utorkom nova epizoda u 20.45 h na HBO-u

Ponedeljkom nova epizoda na HBO GO-u

Glume: Dominik Vest, Rut Vilson, Džošua Džekson

Veoma cenjena i intrigantna, „Afera“ istražuje emotivne posledice vanbračne veze. Noa je njujorški profesor i perspektivni pisac, koji je u braku 20 godina i ima četvoro dece. Alison je mlada konobarica iz Montoka sa Long Ajlanda, koja pokušava da sredi svoj život nakon tragedije koja ju je zadesila. Klupko provokativne drame se odmotava zasebno iz Noine i Alisonine perspektive, koristeći različita sećanja svakog od protagonista.

 

NOVE EPIZODE HIT SERIJA:

 

SLUŠKINJINA PRIČA II (The Handmaid’s Tale II)             

Petkom nova epizoda u 20.00 h na HBO-u

Četvrtkom nova epizoda na HBO GO-u

Glume: Elizabet Mos, Džozef Fajns, Ivon Strahovski, Samira Vajli, Maks Mingela

Adaptacija romana Margaret Atvud, „Sluškinjina priča“ je priča o životu u distopiji Gileada, totalitalrnom društvu u nekadašnjim Sjedinjenim Državama. Gileadom, suočenim sa ekološkom katastrofom i naglim smanjenjem nataliteta, vlada fundamentalizam i militarizam koji želi da „vrati tradicionalne vrednosti“. Kao jedna od nekoliko preostalih plodnih žena, Fredova (Elizabet Mos) je Sluškinja u Komandantovom domaćinstvu i deo je kaste žena primoranih na seksualno ropstvo, što je poslednji očajnički pokušaj da se obnovi populacija.

Emijem nagrađena drama vraća se drugom sezonom koju karakteriše trudnoća Fredove i njena istrajna borba za oslobođenje svog budućeg deteta od distopijskih užasa Gileada. „Gilead je u vama“, omiljena je rečenica tetke Lidije. U drugoj sezoni, Fredova i svi naši likovi će se boriti protiv ove mračne istine – ili će joj se predati.

 

ZAPADNI SVET II (Westworld II)

Ponedeljkom nova epizoda u 20.00 h na HBO-u

Ponedeljkom nova epizoda na HBO GO-u

Glume: Evan Rejčel Vud, Džejms Marsden, Tandi Njuton, Džefri Rajt, Ed Haris

Živite bez ograničenja u svetu u kome može biti zadovoljen svaki ljudski apetit. Izvršni producenti Lisa Džoj, Džonatan Nolan i Dž. Dž. Abrams predstavljaju ovu mračnu odiseju o rađanju veštačke svesti i evoluciji greha. „Zapadni svet“ je ambiciozna i veoma maštovita dramska serija koja uzdiže koncept avanture i traženja uzbuđenja na novi, izuzetno opasan nivo. U futurističkom zabavnom parku poznatom kao Zapadni svet, grupa androida domaćina odstupa od pažljivo programiranih obrazaca ponašanja i počinje da se ponaša neprilično. Serija je inspirisana filmom iz 1973. godine, scenariste i reditelja Majkla Krajtona („Park iz doba jure“).

 Image result for westworld

 

S ONE STRANE II (Beyond II)

Sredom nova epizoda u 21.00 h na HBO 3

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume:  Berkli Dafild, Džonatan Vajtsel, Džef Pjer, Dilan Gvin, Romi Rouzmont

Holden Metjuz, mladić koji se budi iz kome posle 12 godina, otkriva nove astrofizičke sposobnosti zbog kojih postaje deo opasne zavere. Sada Holden mora da otkrije šta mu se desilo u proteklih dvanaest godina i kako da živi u svetu koji se značajno promenio dok je on bio u komi. Međutim, najveće pitanje od svih je: Zašto mu se ovo desilo? Dok Holden pokušava da se prilagodi životu odrasle osobe, misteriozna žena po imenu Vila upozorava ga da ne sme da veruje ljudima oko sebe.

 

MILIJARDE III (Billions III)

Utorkom nova epizoda u 20.45 h na HBO-u

Ponedeljkom nova epizoda na HBO GO-u

Glume: Pol Džijamati, Dejmijan Luis, Megi Sif, Tobi Leonard Mur, Kondola Rašad

Dobitnici Emija i Zlatnog globusa, Pol Džijamati i Dejmijan Luis, glume u ovoj zamršenoj drami o ulozi politike u svetu njujorških visokih finansija. Putevi promućurnog i prepredenog državnog tužioca, Čaka Roudsa (Džijamati), i izvanrednog i ambicioznog magnata hedž fondova, Bobija Eksa Ekselroda (Luis), uskoro će se ukrstiti, a svaki od njih koristi svu svoju pamet, moć i uticaj da nadmudri onog drugog. U ovoj provokativnoj seriji, ulozi se mere milijardama.

 

PREGLED PROTEKLE NEDELJE SA DŽONOM OLIVEROM V (Last Week Tonight With John Oliver V)

Petkom nova epizoda u 21.00 h na HBO 3

Ponedeljkom nova epizoda na HBO GO-u

Glume: Džon Oliver

Jedna od najduhovitijih i najoriginalnijih televizijskih ličnosti proteklih godina, Džon Oliver stiže na HBO sa potpuno novim tok-šouom. Tokom ove polusatne emisije, kroz pregled vesti, politike i svakodnevnih dešavanja, Oliver nam pruža svoj jedinstveni osvrt i originalne stavove u vezi sa brojnim društvenim, političkim i egzistencijalnim pitanjima sa kojima se suočavaju Amerika i svet.

 

MODERNA PORODICA IX (Modern Family IX)

Petkom nova epizoda u 21.35 h na HBO 3

Glume: Sofija Vergara, Ed O’Nil, Džuli Bouen, Taj Barel, Džesi Tajler Ferguson

Klan Pričet-Danfi-Taker je predivno velika i ujedinjena porodica na čijem čelu se nalazi Džej Pričet. Pored njega je njegova mlada i energična druga žena, Glorija, i oni zajedno idu kroz život sa svojim najmlađim sinom Džoom i Glorijinom sinom Manijem, koji se sprema za fakultet i želi da istraži svet na svoj način. Džejeva odrasla ćerka Kler i njen suprug Fil pokušavaju da se naviknu na prazno roditeljsko gnezdo, jer je njihov najmlađi sin Luk završio srednju školu i od njega se očekuje da povuče sledeći potez; srednja ćerka Aleks uči kako da uskladi akademski i društveni život, dok najstarija Hejli i dalje živi kod kuće i juri karijeru i ljubav. Tu su i Klerin brat i Džejev odrasli sin, Mičel, i njegov muž Kameron, koji tek treba da uđu u zastrašujući školski svet sa svojom talentovanom ćerkom, Lili. Ove tri porodice nam pružaju iskren i često urnebesan prikaz ponekad toplog, a ponekad izopačenog zagrljaja moderne porodice.

 

SIRENA (SIREN)

Nedeljom nova epizoda u 21.00 h na HBO 3

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Aleks Rou, Elin Pauel, Fola Evans-Akingbola, Ijan Verdan, Rina Oven

Desetodelna drama „Sirena“ vodi nas u Bristol Kouv, obalski gradić poznat po legendi da je nekad bio dom sirena. Kad dolazak tajanstvene devojke potvrdi da je to istina, sukob između čoveka i mora dobija vrlo zlokoban obrt dok se te grabljivice vraćaju da povrate svoje pravo na okean. Aleks Rou tumači lik Bena, bistrog pomorskog biologa kog privlači Rin, tajanstvena i čudna nova devojka sa dubokim mračnim tajnama, a koju igra Elin Pauel. Fola Evans-Akingbola glumi Medi, Benovu koleginicu, i izuzetno je sumnjičava prema Rin. Ijan Verdan glumi Zandera, ribara u potrazi za istinom, a Rina Oven je Helen, ekscentrična meštanka koja o sirenama zna više nego što želi da pokaže.

 

MARATONI SERIJA

 

Maraton prve tri sezone serije AFERA (The Affair)

Svake subote maraton jedne sezone na HBO 3

Sve epizode dostupne su na HBO GO-u

Glume: Dominik Vest, Rut Vilson, Džošua Džekson

Veoma cenjena i intrigantna, „Afera“ istražuje emotivne posledice koje vanbračna veza ostavlja na Nou Soloveja i Alison Lokart, nakon što se upoznaju u odmaralištu Montok na Long Ajlendu. Noa je nastavnik u njujorškoj školi i bivši pitomac Vilijams koledža, koji je objavio jednu i pokušava da napiše svoju drugu knjigu. Srećno je oženjen i ima četvoro dece, ali ljuti ga činjenica da zavisi od bogatstva svog tasta. Alison je mlada konobarica koja pokušava da sredi svoj život i brak nakon iznenadnog gubitka deteta. Klupko provokativne drame se odmotava zasebno iz Noine i Alisonine perspektive, koristeći različita sećanja svakog od protagonista.

 

PREMIJERE BLOKBASTERA I HIT FILMOVA

 

Reditelj Zak Snajder predstavlja nam „Betmen protiv Supermena: Zora pravednika“ (Batman v Superman: Dawn of Justice), sa Benom Aflekom u ulozi Betmena/Brusa Vejna i Henrijem Kavilom u ulozi Supermena/Klarka Kenta, u prvom zajedničkom pojavljivanju na velikim ekranima. Strahujući da niko ne motri na bogolikog superheroja, zastrašujući i snažni zaštitnik Gotam Sitija ulazi u sukob s omiljenim spasiocem iz Metropolisa, dok svet muče pitanja o tome kakva vrsta heroja mu je zaista neophodna. Betmen i Supermen su u međusobnom ratu pa se ubrzo pojavljuje nova pretnja, dovodeći čovečanstvo u opasnost kakvu dotad nije videlo.

Premijera: 24. juna u 20.00 h na HBO-u

Na HBO GO-u dostupno od 24. juna

Image result for Batman v Superman: Dawn of Justice

 

Zasnovan na knjizi Dž. K. Rouling, film “Fantastične zveri i gde ih naći” (Fantastic Beasts and Where to Find Them) nije ni nastavak ni prednastavak serijala o Hariju Poteru, već produžetak čarobnjačkog sveta. Oskarovac Edi Redmejn glumi Njuta Skamandera, istaknutog zoologa za magična stvorenja u tom čarobnjačkom svetu. Godine 1926. Skamander je upravo završio sveobuhvatni obilazak sveta i dokumentovanje veličanstvenog spektra magičnih stvorenja. Svrativši u Njujork na kratku pauzu, mogao bi da prođe neopaženo i bez incidenata… Kad ne bi bilo Normalca Džejkoba, zaturenog magičnog sanduka, i bekstva nekih od Njutovih fantastičnih zveri, koje mogu da izazovu nevolje u svetovima čarobnjaka i normalaca.

Premijera: 3. juna u 20.00 h na HBO-u

Na HBO GO-u dostupno od 3. juna

 

Dobro je biti zao… Okupite tim najopasnijih osuđenih svetskih superzlikovaca, naoružajte ih najmoćnijim arsenalom oružja kojim vlada raspolaže i pošaljite ih da poraze zagonetno i nepobedivo biće. U filmu “Odred otpisanih” (Suicide Squad) američki obaveštajni agent, Amanda Voler, izabrala je grupu potpuno različitih prezrenih pojedinaca koji nemaju šta da izgube. Međutim, kad shvate da nisu izabrani da bi uspeli, već zbog očigledne krivice koja će pasti na njih kad dožive neminovni neuspeh, da li će odred otpisanih nastaviti da se bori za tim ili će svaki pojedinac brinuti samo za sebe?

Premijera: 17. juna u 20.00 h na HBO-u

Na HBO GO-u dostupno od 17. juna

 

Nova akciona avantura reditelja Dejvida Jejtsa (filmovi o Hariju Poteru) “Legenda o Tarzanu” (The Legend of Tarzan) na veliko platno ponovo dovodi legendarnog književnog lika Edgara Rajsa Barouza. Prošlo je mnogo godina otkako je čovek nekada poznat kao Tarzan (Aleksander Skarsgard) napustio afričku džunglu zarad života u urbanom okruženju, kao Džon Klejton Treći – lord Grejstok, sa svojom voljenom ženom Džejn (Margo Robi). Ponovo je pozvan u Kongo da bude trgovački izaslanik, nesvestan da je samo pion u smrtonosnoj zaveri pohlepe i osvete, koju je osmislio belgijski kapetan Leon Rom (Kristof Volc). Ali oni koji stoje iza te ubilačke zavere nemaju pojma kakve će posledice ona imati.

Premijera: 10. juna u 20.00 h na HBO-u

Na HBO GO-u dostupno od 10. juna

 

PREMIJERE DOKUMENTARACA

 

BIĆE HAOS (It Will Be Chaos)

Premijera 28. juna u 22.55 h na HBO-u

Na HBO GO-u dostupno od 19. juna

Dokumentarac „Biće haos“ prati priče pojedinaca koji su, uprkos opasnostima, pobegli iz svojih domova u Africi i na Bliskom istoku, u potrazi za boljim životom u Evropi. Reditelji prikazuju rane početke krize 2011. godine, kad su hiljade izbeglica krenule na opasno putovanje iz severne Afrike ka malom, siromašnom ostrvu Lampeduza u južnoj Italiji.

 

ODREDIŠTE RUSIJA 2018 (Destino Rusia 2018)

Nova epizoda svakog četvrtka na HBO-u

Nova epizoda dolazi na HBO GO svake srede

“Odredište Rusija 2018.” je dokumentarna serija od 10 epizoda sa najintimnijim i najličnijim pričama velikih zvezda koje će učestvovati na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u fudbalu. Ovo je prva saradnja između HBO Evropa i HBO Latinska Amerika čiji rezultat su priče o strasti, prijateljstvu, solidarnosti i dostignućima iz ugla velikih fudbalskih zvezda i njihove najbliže svite. Ova serija slavi najuniverzalniji sport na svetu i timove koji će se ovog leta takmičiti za titulu prvaka sveta. “Odredište Rusija 2018.” će vas odvesti u mnoge zemlje u kojima fudbal predstavlja izvor ultimativne strasti. Ovo su živopisne i emotivne priče sa jedinstvenom vizijom i načinom pripovedanja karakterističnim za produkciju HBO.

 

Gotovo svi filmovi, serije i dokumentarci će biti dostupni i putem HBO usluga videa na zahtev – HBO On Demand i HBO GO.

 

***

O HBO-u EUROPE

HBO Europe donosi premijum televizijske kanale HBO i Cinemax, kao i usluge videa na zahtev HBO GO i HBO On Demand, putem ponude partnera operatera, ali i direktno korisnicima u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Moldaviji, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Kosovu, Crnoj Gori, Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

HBO Nordic nudi pretplatu na premijum uslugu videa na zahtev direktno korisnicima, ali i putem partnera operatera u Švedskoj, Norveškoj, Finskoj i Danskoj.