Prvo su bile Boring bejzbol kape, a sada osnivač kompanijeTesla prodaje bacače plamena – „da ožive žurku”!

Ilon Mask, multimilijarder koji je osnovao kompaniju za proizvodnju električnih automobila Tesla i kompaniju za konstrukciju tunela Boring, prodao je bacače plamena u vrednosti od 3,5 miliona dolara za manje od 24 časa.

Buntovni biznismen, koji je prošle nedelje osigurao sebi ugovor kojim će dobiti 55 milijardi dolara, zavetovao se da će ako Boring kompanija proda 50.000 bejzbol kapa po ceni od 20 dolara, početi da prodaje bacače plamena.

Kape su se prodale, i Mask je počeo da prodaje bacače plamena po ceni od 500 dolara, napisavši na Tviteru: „Garantujem da će da ožive svaku žurku“.

U video snimku na Instagramu, Mask kaže: „Ne činite ovo“, a onda kreće ka kameri sa uključenim bacačem plamena. „Takođe, želim da se zna da je bacač plamena izrazito loša ideja. Definitivno ga ne kupujte, osim ako ne volite zabavu.“
Za nekoliko sati, naručeno je 7000 bacača plamena, što sa cenom od 500 dolara dostiže cifru od 3,5 miliona. Kompanija ima zalihu od 20.000 komada.

Mask se šali na Tviteru da su „glasine da tajno stvara zombi apokalipsu, ne bi li povećao tražnju za bacačima plamena, potpuno lažne“.

Milijarder nije reagovao na pitanja „Gardijana“ o bezbednosnim posledicama prodavanja bacača plamena bilo kome preko interneta.

Na Tviteru je rekao da je američki Biro za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksplozive (ATF) odredio da: „Svaki bacač plamena sa plamenom kraćim od 10 stopa (oko 3 metra) je sasvim prihvatljiv. Naš dizajn je maksimalna zabava sa minimalnom opasnošću. Mene bi mnogo više plašio mesarski nož.“

Kompanija Boring kaže da su aparati za gašenje vatre „prodati odvojeno (za preteranu cenu)“.

„Kupite preskupi aparat za gašenje požara kompanije Boring! Svakako možete neki drugi da kupite po manjoj ceni, ali naš dolazi sa strava nalepnicom i dugme je prikladno tačno iznad,“ piše na sajtu firme.

Mask je osnovao kompaniju Boring pre godinu dana, pošto se zaglavio u saobraćajnoj gužvi i napisao na Tviteru: „Saobraćaj me izluđuje. Ima da napravim mašinu za bušenje tunela i da krenem sa kopanjem…“

Veb sajt kompanije je izložio planove za povezivanje gradova podzemnim tunelima i superbrzim električnim „klizaljkama“ koje mogu da nose ljude i kola. Kompanija planira da izgradi tunel koji će biti paralelan sa zagušenim autoputem I-405 u Los Anđelesu, i tako će ubzati, razume se, i putovanje samog Ilona Maska od njegove kuće na Bel Eru do sedišta firme u Hotornu.

Više o Ilonu Masku možete pročitati u sjajnoj biografiji Ešlija Vensa: „Ilon Mask i Tesla, SpaceX i potraga za fantastičnom budućnošću“.

Izvor: theguardian.com
Foto: Heisenberg Media