Džim Keri se vraća televiziji, sa prvom glavnom ulogom u seriji nakon više od dve decenije, u novoj Showtime komediji „Šaljivdžija“ (Kidding). Prva epizoda je dostupna od danas na HBO GO-u, dok će na HBO kanalu premijera biti 8. oktobra u 21.30h. Poznatog glumca i dobitnika Zlatnog globusa je ova uloga ponovo povezala sa oskarovcem Mišelom Gondrijem, rediteljem sa kojim je radio na kultnom filmu “Večni sjaj besprekornog uma” (Eternal Sunshine of the Spotless Mind).

Serija “Šaljivdžija” prati Džefa, koji je poznatiji kao gospodin Pikls (Keri), ikona dečije televizije i simbol dobrote i mudrosti u očima američkih mališana, ali i roditelja koji su odrasli uz njega. Džef je istovremeno na čelu multimilionskog brendiranog carstva. Ali kad njegova porodica – žena, dva sina, sestra i otac – počne da se urušava, Džef shvata da ga nijedna bajka, basna ili lutka neće izvući iz krize, koja napreduje brže nego što on pronalazi način da se nosi s njom. Rezultat: pristojan čovek u okrutnom svetu polako počinje da gubi razum, što je urnebesno koliko i potresno

Džef počinje da se suprotstavlja ograničenjima koja mu postavljaju dobro podmazana mašinerija emisije “Vreme za lutke gospodina Piklsa” i izvršni producent Seb (Frenk Langela). Seb se pribojava da Džefovo psihičko stanje može da upropasti imperiju koju su izgradili, zbog čega počinje da priprema emisiju za život posle Džefa, dok se Dirdra (Ketrin Kiner), koja je zadužena za izradu lutaka, bori sa sopstvenim ličnim i profesionalnim problemima. Džudi Grir igra Džefovu otuđenu suprugu, a među gostujućim glumcima su Džastin Kirk i Džindžer Gonzaga.

Serija “Šaljivdžija” ima 10 epizoda i kreirao ju je Dejv Holstin, koji je izvršni producent, a ujedno je napisao pilot epizodu. Mišel Gondri je takođe izvršni producent, a režira i nekoliko epizoda, uključujući prvu. Među izvršnim producentima su i Džim Keri, Majkl Agilar, Roberto Benabib, Rafi Adlan, Džejson Bejtman i Džim Garavente.