EKSKLUZIVNA PREMIJERA NOVE SERIJE

„MOZAIK“

(engl. „MOSAIC“)

OD 23. JANUARA U PONUDI HBO GO VIDEO USLUGE

HBO PREMIJERA: 30. JANUARA U 21.50 H

OD REDITELJA I IZVRŠNOG PRODUCENTA STIVENA SODERBERG

GLUME: ŠERON STOUN, GARET HEDLAND, FREDERIK VELER, BO BRIDŽIS, POL RUBENS 

***

Home Box Office, vodeća premijum televizijska mreža s ponosom najavljuje premijeru nove serije „Mozaik“ (Mosaic), koja će putem video usluge na zahtev HBO GO biti dostupna od 23. januara, nakon čega će svakog dana u ponudu dolaziti po jedna nova epizoda.

Na HBO kanalu premijera će biti 30. januara u 21.50 h, dok će po jedna nova epizoda biti emitovana svakog utorka u istom terminu.

“Mozaik” je uzbudljiva priča o strasti, intrigi i prevari koju je osmislio i režirao jedan od najboljih reditelja naše generacije. Priča se okreće oko brutalnog nestanka jednog poznatog stanovnika živopisnog Samita u Juti u novogodišnjoj noći – i četvorogodišnjih napora policije i civila da dođu do istine koja se krije iza ovog zločina. Reditelj i izvršni producent ove šestodelne serije je dobitnik Oskara i Emi nagrade, Stiven Soderberg (Putevi droge, Moj život s Liberačijem), u glavnoj ulozi se pojavljuje Šeron Stoun (nominovana za Oskara za film Kazino), a ostatak glumačke postave čine Garet Hedland, Frederik Veler, Bo Bridžis, Pol Rubens, Dženifer Ferin, Devin Retrej, Majkl Serveris, Džejms Renson, Džeremi Bob i Maja Kazan.

O reditelju

Stiven Soderberg je osvojio Oskara za najboljeg reditelja za film „Putevi droge“ (Traffic) i Emi nagradu za najboljeg reditelja za HBO film „Moj život s Liberačijem“ (Behind the Candelabra). Dobitnik je dve Emi nominacije za najboljeg reditelja za Cinemax seriju „Hirurg“ (The Knick), na kojoj je radio i kao izvršni producent, a nominovan je i za Oskara za film „Erin Brokovič“ (Erin Brockovich) kao reditelj, i „Seks, laži i video trake“ (Sex, Lies and Videotape) kao scenarista. Među njegovim brojnim ostvarenjima su i: „Logan Laki“ (Logan Lucky), „Igraj svoju igru“ (Ocean’s Eleven) i njegova dva nastavka, zatim „Čarobni Majk“ (Magic Mike), „Sirijana“ (Syriana) i HBO serija „Unscripted“ . Bio je i izvršni producent dokumentarnog HBO filma „Građanin četiri“ (Citizenfour), koji je dobitnik Oskara za najbolji dokumentarni film 2015.

 

 

***

O HBO EUROPE

HBO Europe donosi premijum televizijske kanale HBO i Cinemax, kao i usluge videa na zahtev HBO GO i HBO On Demand, putem ponude partnera operatera u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Moldaviji, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Kosovu, Crnoj Gori, Makedoniji, te Bosni i Hercegovini.

HBO Nordic nudi pretplatu na premijum uslugu videa na zahtev direktno korisnicima, ali i putem partnera operatera u Švedskoj, Norveškoj, Finskoj i Danskoj.