Dokumentarna HBO serija „Odredište Rusija 2018“ (Destino Rusia 2018) prikazuje najintimnije i najličnije priče velikih zvezda koje će učestvovati na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u fudbalu. Serija kroz 10 epizoda u trajanju od 30 minuta obuhvata 12 zemalja, slaveći najuniverzalniji sport na svetu i timove koji će se ovog leta takmičiti za titulu prvaka sveta, kroz priče o strasti, prijateljstvu, solidarnosti i dostignućima iz ugla velikih fudbalskih zvezda i njihove najbliže svite.

„Odredište Rusija 2018“ pruža svež uvid u put koji vodi vrhunske sportiste do svetske pozornice i predstavlja „najvažniju sporednu stvar na svetu“ kroz jedinstveni lični pristup. Prvih 9 epizoda već sada možete da pogledate na HBO GO, dok će poslednja epizoda u kojoj ćemo gledati i priču  kapitena hrvatske fudbalske reprezentacije Luke Modrića, doći u ponudu u sredu, 13. juna. Na HBO kanalu se nove epizode emituju četvrtkom, a finalna će biti prikazana 5. jula u 21.30 h.

„Odredište Rusija 2018.” će vas odvesti u mnoge zemlje u kojima fudbal predstavlja izvor ultimativne strasti. Ovo su živopisne i emotivne priče sa jedinstvenom vizijom i načinom pripovedanja karakterističnim za HBO produkciju:

EPIZODA 1 – Španija: Nova generacija/ Kolumbija: Karlos Baka

Prva priča je poređenje između generacije koja je osvojila sve i generacije koja igra danas. Druga priča govori o velikom ulaganju truda i dominaciji Karlosa Bake, napadačkog fudbalera Kolumbije.

EPIZODA 2 – Meksiko: Zemljotres ‘85./ Rusija: Giljerme Marinato:

U dva raličita perioda u istoriji, meksički narod i nacionalni fudbalski tim pomogli su zemlji da prebrodi tragediju. Marinato, rusko-brazilski golman je naša veza sa ruskim navijačima i problemima koji mogu da se jave tokom Svetskog prvenstva.

EPIZODA 3 – Urugvaj: Nebesko plavi ponos / Džon Guideti: Sećanje na Afriku (Švedska)

Uprkos njegovoj veličini, Urugvaj se, istorijski gledano, svrstava u velikane svetskog fudbala. Danas je Džon Guideti stub švedske fudbalske reprezentacije. Njegov život je neverovatna priča o dostignućima, a  počinje u Keniji.

EPIZODA 4 – Meksiko: Osorio / Argentina: Kontra-struja

Priča o Osoriju, treneru reprezentacije Meksika, govori o dvostrukim standardima te zemlje. Argentina se plasirala na Svetsko prvenstvo posle mnogih teškoća, kao i 1986, kada su odneli pehar. Njihovi strastveni navijači se nadaju da će se istorija ponoviti.

EPIZODA 5 – Paulinjo: Plasman na Svetsko prvenstvo / Levandovski: Napadačka snaga (Poljska)

Brazilac Paulinjo prošao je trnovit put da bi postao jedna od zvezda FK Barselona. Levandovski, kapiten reprezentacije Poljske, uspeo je da prevaziđe teško detinjstvo i postane jedan od najuspešnijih napadača u Evropi.

EPIZODA 6 – Kasemiro: Obrt sudbine / Rusija: Čelične kopačke

Neverovatna priča o Kasemiru: od najsiromašnijih kvartova Sao Žoze dos Kamposa, Kasemiro postaje stub Real Madrida i brazilske reprezentacije. Kao domaćin, Rusija će pokušati da izbriše duhove turbulentne sportske prošlosti.

EPIZODA 7 – Danska: Pione Sisto / Argentina: Hod po žici

Život Pionea Sistoa i njegove porodice zauvek je promenjen kada su iz Sudana zahvaćenog ratom pobegli u Dansku. Kvalifikacija Argentine na Svetsko prvenstvo bila je pravo čudo. Njihov tim je pod konstantnim pritiskom argentinskih medija.

EPIZODA 8 – Meksiko: Zlatni momci / Brazil: Gabrijel Žezus

Meksički igrači već znaju šta znači pobeda. To je isti tim koji je osvojio zlato na Olimpijskim igrama na Vembliju 2012. Gabrijel Žezus, zvezda Mančester Sitija, ne zaboravlja svoje poreklo: “Ja mogu da napustim Peri, ali Peri nikada neće napustiti mene”.

EPIZODA 9 – Kolumbija: Fudbal i mir / Španija: Tijago

Posle rata koji je trajao čitavu deceniju, Kolumbija je spremna za mir. Fudbal je igrao ključnu ulogu u tom procesu. Pre nego što je uspeo u Bajernu, Tijago Alkantara je morao da izabere između dve zastave.

EPIZODA 10 – Brazil: Povratak na presto / Hrvatska: Modrić

Brazilski tim, prepun zvezda, želi da zaboravi katastrofalan poraz od Nemačke i vrati se na vrh. Luka Modrić je neprikosnoveni pokretač igre Real Madrida i hrvatske reprezentacije, sa kojom se nada da će prirediti iznenađenje na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu.