Mercedes X-Klasa je verovatno najluksuzniji pickup do sada, ali ljudi iz Carlex Design-a odlučili su da prodrmaju stvari tako što će dodati Maybach notu. Prednja rešetka i točkovi uzeti su direktno sa ograničenog izdanja S650 Cabriolet, dok je unutrašnjost i kožni tapacirung Nappa Porzellan ista kao u najnovijim Maybach modelima.

Da bi se dodatno razlikovala od klasične X-Klase, poljski stručnjaci odlučili su da telo karoserije bude napravljeno od ugljeničnih vlakana. Zahvaljujući novim prednjim i zadnjim branicima, lukavim linijama točkova, bočnim oplatama retrovizora i sportskom roll-bar-u pozadi, gde je tovarna površina prekrivena divnom tkaninom, pick-up izgleda fantastično.

Ukupno ima 15 novih komponenata spolja i to zaista čini X-Klasu prepoznatljivom- takođe je pomogla i Porcelain bela boja sa akcentima čokolada braon boje. Takođe ćete primetiti nekoliko posebnih oznaka i “Yachting Edition” slova na bočnim stranama kao i na prepravljenom prednjem braniku.

Slična je priča i iznutra u kojoj je Carlex Design prilagodio već raskošnu kabinu Mercedes pickup-a. Standardna prednja sedišta su uklonjena, kako bi se postavila Recaro Sportster sedišta obložena kožom. Govoreći o tome, koža je svuda gde pogledate, i dolazi u istom dvotonskom izgledu kako bi se uklopila u eksterijer.

Da bi naglasili vezu sa karoserijom, na kontrolnoj tabli je drvo, pa čak i na preoblikovanom volanu delimično presvučenom u belu kožu. Krovni pokrivač je pokriven u Alcantari sa vezenim motivom, a čak i sa zadnje strane centralne konzole velikodušno je upotrebljena koža. Zapravo, prilično je teško naći prostor unutar kabine koju je Carlex Design ostavio netaknutom.

Kao što biste i očekivali, sve ove promene imaju cenu. Kompletna prepravka košta visokih 105.000 € (uključujući i vozilo), koje vredi do $ 122.330. Međutim, konačna cena u velikoj meri zavisi od vrste nadogradnje koje želite i očigledno od verzije X-Klase. Serija je naravno ograničena, zato požurite.

Izvor: Carlek Design
Prevod: Bilbord