Regionalni muzički fenomen i favorit evrovizijske publike, Baby Lasagna, održaće svoj prvi koncert u Beogradu, 27. septembra u Domu omladine. Nakon što je svojim nastupom na Evroviziji 2024. osvojio svet i dobio najviše glasova publike, Baby Lasagna će predstaviti svoj jedinstveni zvuk beogradskim fanovima.

Nakon jučerašnjeg „krštenje“ koncerta u Srbiji, zaista sam posebno uzbuđen zbog još jednog nastupa u toj zemlji, a posebno Beogradu o kojem sam čuo toliko toga. Uverio sam se da je srpska publika zaista nešto posebno, te se veselim ponovnom dolasku. Nastup u Beogradu je samostalan koncert na kojem ćemo svirati ceo album i pokazati još do sada neviđene aspekte nastupa – poručio je Baby Lasagna svojim fanovima. 

Ulaznice su u prodaji od ponedeljka, 15. jula u 10 sati, na blagajnama Doma omladine Beograda, Štark Arene, TC Rajićeva i online na efinity.rs po promo ceni od 1800 dinara za prvih sto ulaznica, nakon čega će cena iznositi 2000 dinara, a pred koncert 2500 dinara.

Evrovizijska numera Baby Lasagne „Rim Tim Tagi Dim“ već ima status globalnog hita, sa više od 50 miliona slušanja na striming platformama. Drugoplasirani Baby Lasagna broji čak četiri miliona mesečnih slušalaca na muzičkim platformama, a poslednji singl „And I“ objavljen je nedavno za Polydor Germany u saradnji sa Universal Music Western Balkans, čime je započeo novo poglavlje u svojoj internacionalnoj karijeri.

Neposredno pre toga, Baby Lasagna je najavio veliku evropsku i UK turneju „Meow Back“, zakazanu za proleće 2025. godine, koja će obuhvatiti 26 nastupa u 20 zemalja i biti producirana od strane najveće svetske promoterske kuće Live Nation.

Pored poslednjeg singla i svog evrovizijskog hita, kao i ranije objavljenih pesama „IG BOY“ i „Don’t Hate Yourself, But Don’t Love Yourself Too Much“, Baby Lasagna će u Beogradu uživo predstaviti i ostatak albuma prvenca „Demons & Mosquitos“ čiji se izlazak očekuje uskoro.

Muzički projekat Baby Lasagna, iza kog stoji mladi muzičar Marko Purišić iz Umaga, nastao je iz potrebe tekstopisca i umetnika da umesto prema uputstvima stvara muziku po sopstvenom ukusu. Marko svoje dugogodišnje stvaralačko iskustvo (uključujući pisanje pesama za bend Mono Inc. koji je ostvario fantastičan uspeh u Nemačkoj) koristi za poigravanje različitim žanrovima, a njegov opušteni pristup muzici ogleda se u humoru i ležernosti tekstova koji su u skladu s njegovima iskustvima i pogledu na svet.