Delfini su oduvek imali svoje obožavaoce kod bioskopske i televizijske publike, a uskoro stiže najnoviji miljenik, koji će biti naslednik omiljenog Flipera – Berni. Uzbudljiva letnja avantura „Delfin Berni“ naći će se od 6. juna u bioskopima širom Srbije u distribuciji Dexin filma i to sinhrnonizovana na srpski jezik.

Radnja ove porodične avanture  odigrava se na Floridi i donosi priču o bratu i sestri koji slučajno postaju prijatelji sa delfinom koji je odvojen od svoje porodice. Igrom slučajnih okolnosti, njih dvoje otkrivaju tajnu nameru zlih ljudi koji će pokušati da unište plažu, a samim tim i dom njihovog novog prijatelja. Hana i Ivan moraju da osmisle pametan plan da zaustave loše momke, zaštite morske životinje i, što je najvažnije, sačuvaju svog prijatelja Bernija.

Film je sniman na Floridi u Marinelandu, koji je je dom Akve, delfina koji glumi Bernija u filmu. Prema rečima producenata, ovaj „glavni glumac“ je zahtevao minimalnu obuku a sve što je bilo potrebno jeste kanta ribe kako bi se osiguralo da se pojavi u pravo vreme na pravom mestu.

https://www.youtube.com/watch?v=WtmNdd013oM