Marlon Džejms napisao je roman „Mesečeva Veštica, Paukoliki Kralj“, uzbudljivi nastavak „Crnog Leoparda, Crvenog Vuka“, koji se ne sme zaobići.

U romanu „Crni Leopard, Crveni Vuk“ Sogolon Mesečeva Veštica se dokazala kao Tragačeva dostojna protivnica dok su se sukobljavali širom mitološkog afričkog krajolika u potrazi za tajanstvenim nestalim dečakom. U nastavku „Mesečeva Veštica, Paukoliki Kralj“ Sogolon zauzima celu pozornicu i obelodanjuje svoju stranu priče o tome šta se desilo dečaku, kakve je zavere kovala i kako se borila, pobeđivala i bivala poražena dok ga je tražila. To je ujedno i priča o vekovnoj zavadi – viđenoj iz ugla veštice stare 177 godina – između Sogolon i Ajesija, kraljevog savetnika. Priča se da Ajesi toliko blisko sarađuje s kraljem da zajedno čine osam udova jednog pauka. Ajesijeva moć je silna – i ubojita. Potrebni su pamet i hrabrost da mu se suprotstavi, ali Sogolon ima svoje razloge da se upusti u opasan sukob.


Kako izvanrednim pripovedačkim pristupom tako i opčinjavajućom borbom između različitih verzija carstva, razotkriva nam se Sogolonin svet dok se bori da ispriča svoju priču. Delom avantura, delom hronika o nesalomivoj ženi koja se ne pokorava nijednom muškarcu, ovo je fascinantan roman koji ispituje moć, ličnost i njihova mesta preplitanja.

“Umeće preobražaja života” autora Dušana Jovanovića
U današnje vreme koje je dosta turbulentno i tenzično, većina nas traži način da pronađe svoj put ka sreći i miru. Internet je preplavljen raznim informacijama koje ne samo da nisu korisne nego umeju da budu i štetne. U moru onih koji tvrde da znaju kako da pomognu, potrebno je

Knjigu „Mesečeva Veštica, Paukoliki Kralj“ možete naći od srede 17. maja u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.