Povodom Meseca ponosa posvećenog LGBTQ+ populaciji, kablovski kanal TLC pripremio je specijalni program pod nazivom ALWAYS PROUD (UVEK PONOSNI), sačinjen od 2 tematska serijala.

„Drag za sve generacije“ prati pet tinejdžera i njihovih porodica dok očekuju svoj najveći drag nastup na Dragutanteu, drag šou osmišljenom kao platforma za LGBTQ+ tinejdžere. Serija daje intiman pogled na živote ovih porodica dok hrabro podržavaju svoju decu koja spoznaju svoj pravi identitet. U centru pažnje su Džejmson, Noa, Vini, Bejli i Nabela dok se pripremaju za Dragutante.  U ovoj inspirativnoj dokumentarnoj seriji, tinejdžeri žongliraju pritiscima odraslih, dok pokušavaju da dosegnu drag savršenstvo. Između blještavila i glamura, uspona i padova i nervoznih uloga, njihovi roditelji i „drag mame“ vode ih na burno putovanje do vrhunske scene Dragutante koja se nalazi u Denveru, u Koloradu. Supermodel i voditeljka Tajra Benks je izvršni producent serije. Prva epizoda „Drag za sve generacije“ na programu je u utorak 13. juna od 21 sat na TLC kanalu.

Drag ta sve generacije

Na proslavi Meseca ponosa, TLC će premijerno prikazati serijal „Knjiga o kvir osobama“. Sačinjena od pet epizoda, serija koja slavi i prepoznaje neverovatnu istoriju LGBTQ+ zajednice, bavi se značajnim kvir osoba koje su menjale tokove istorije uključujući Dominika Džeksona („Poza“), Leslija Džordana („Američka horor priča“, „Vil i Grejs“), Ros Metjuz („The Drew Barrimore Show“ i „RuPaul's Drag Race“), Aleksa Njuela („Glee“) i Margaret Cho („The Flight Attendant“, „Fire Island“). Društveno uticajnu seriju podržao je kvir ansambl, koji će rekreirati neke od najznačajnijih momenata istorije, kao i desetine proučavalaca LGBTQ+ istorije. Na kraju svake epizode, originalnu pesmu izvešće kvir umetnici, uključujući Beti Vu, Vinsenta, Šoni Kiš, Milu Džem i Kalenu Zanders. Proslavite zaboravljene LGBTQ+ heroje, kraljeve i kraljice - od kojih su neki bili pravi kraljevi i kraljice! Od trans indijskih ratnika do gej rimskih careva, ove živopisne i često uzbudljive priče daju istoriji toliko potreban preobražaj od glave do pete. Prva epizoda serije „Knjiga o kvir osobama“ na programu je u utorak 13. juna od 22 sata na TLC kanalu.