Postoje određeni printovi koji se pojavljuju svake sezone na pistama. Posebno su raznovrsni životinjski printovi, pruge, karirani uzorci i tartan koji omogućavaju dizajnerima da eksperimentišu s njima i predstave sveže izglede; plus potrošači smatraju da su takvi strukturalni uzorci ohrabrujući. Za sezonu odmora, bilo je mnogo uzoraka zmija, širok spektar kariranih uzoraka kao i različite vrste pruga.

Zmijin Pogled

Životinjski printovi su modna stalnica; možda zato što istovremeno mogu ponuditi maksimalni i minimalni izgled. Za kolekciju Resort 24, nekoliko dizajnera je predstavilo uzorke zmija, čak konkretno uzorke pitona.

Dizajner je predstavio kolekciju za odmor koja je snažno naglašena štampanim uzorcima, uz mnogo referenci na zapadnjački stil. Među istaknutim komadima su bili razni komadi od kože sa uzorkom pitona. Većinom su bili izrađeni u prirodnim bojama.

Isabel Marant - umetnički direktor Kim Bekker

Marant je još jedan brend koji se oslanjao na kožu sa printom pitona za preprolećnu sezonu. Među izgledima su bili kratki šorts, bomber jakna i čizme do butina, sve u prirodnim nijansama.

Isabel Marant resort 24 Credits: Isabel Marant resort 24/Launchmetrics Spotlight

Ermanno Scervino

Python štampa kod Scervina izvedena je u prirodnim tonovima, kao i u plavoj i zelenoj boji. U nekim slučajevima je aplicirana airbrush tehnikom na čipkane delove ili digitalno otisnuta na reciklirane materijale.

Burberry – dizajner: Daniel Li

Za svoju drugu kolekciju za brend, Li je dao modernu interpretaciju "Prince of Wales" kariranog uzorka. Prikazao je niz stilova, uključujući kapute, odela i haljine, u šari koja je bila tradicionalna na vrhu i izobličena na dnu. U drugim delovima kolekcije, široko je korišćen "houndstooth" karirani uzorak i druge šarene šare.

Burberry resort 24/ Credits: Burberry resort 24/Launchmetrics Spotlight

Adeam – dizajner: Hanako Maeda

Maeda je izabrala klasični crno-beli karo uzorak za bluzu bez rukava sa naborima i suknju sa volanom, kao i za isti takav crno-beli karirani minić. Izgled broj 20 se sastojao od bluze sa dugim rukavima i pantalona sa prednjim naborima u istom crno-belom kariranom dezenu.

Tanya Taylor

Njujorška dizajnerka je dobro poznata po kreiranju upadljivih printova, a njen resort kolekcija za 2024. godinu nije bila izuzetak. Pored raznovrsnih cvetnih dezena, tu se našao i crno-beli karirani uzorak, prikazan na haljini punog dužine ispod crnog kožnog kaiša kao i na dugom mantilu uparenom sa kamel bojom platna.

Craig Green predstavlja kolekciju sa dvostrukim ogledalom
Britanski dizajner Craig Green je otkrio dve kolekcije kreirane da se međusobno ogledaju za sezone jesen/zima 2023. i proleće/leto 2024. U napomenama kolekcije istoimenog brenda navedeno je da su komadi inspirisani ranim sećanjima i bekstvom iz stvarnosti, pri čemu su otvoreni prostor i priroda pos…

U trećem izgledu Taylor je pokazala top sa okovratnikom oko vrata i velikom mašnom u istoj kariranoj šari, uparen sa dugačkom suknjom u stilu sarong sa hrabrim plavim i crnim cvetnim printom na beloj pozadini.

Balmain - dizajner: Olivier Rousteing

Crno-bele pantalone sa kariranim uzorkom i bluza sa dijamantskim kariranim dezenom uz iste takve rukavice prikazani su ispod upadljive crveno-bele jakne sa pasastim uzorkom.

Balmain resort 24 Credits: Balmain resort 24/Launchmetrics Spotlight

Rowan Rose – dizajnerka: Emma Rowan Rose

Francuska dizajnerka je prikazala košulju sa kopčanjem na dugmiće u hrabroj prugastoj šari sa nijansama smaragdno zelene, crvene i mente. Suknja iznad kolena bila je u istoj prugastoj šari, ali sečena pod uglom i prebačena preko struka, dok je postojala i duža verzija sa bočnim prorezom.

Carolina Herrera – dizajner: Wes Gordon

Revija za predstavljanje kolekcije za odmor br. 24 Wesa Gordona u potpunosti je iskoristila svoju postavku u Riju sa nizom izgleda u svetlim bojama i hrabrim printovima. Za izglede 16 i 18, on je kreirao skraćeni pleteni kardigan, šorc i haljinu u stilu topa sa širokim prugama crvene, narandžaste, žute, roze, fuksija i ljubičaste boje. Kontrastirao je sa crno-belim dodacima sa tačkicama.

Christian Siriano

Za svoj prvi izgled za letnji odmor broj 24, dizajner iz Njujorka je predstavio crno-beli širokopantalone odelo sa prugastim dezenom, uz dvostruko kopčanje na sakou koje se slagalo sa tkaninom korišćenom u njegovoj kolekciji nameštaja.

Fashion - Bilbord Magazine
Budite u toku sa najnovijim vestima iz mode, automobila, kulture i dešavanja uz naš informativni i zanimljiv blog | Inspirišite se trendovima! 🎉

Izvor: Fashion United