Postoji nešto tako tajanstveno u vezi sa Louis Vuitton torbom. Izvan površine - ili možda ispod njenog odmah prepoznatljivog monograma - leži bogato nasleđe koje se otvara kroz vreme. Već više od jednog veka, Louis Vuitton se utkao u tkanje luksuza, stvarajući komade koji ostaju simbolični kako za veštinu, tako i za praktičnost.

U srcu svog obimnog repertoara ikoničkih ponuda torbi je GO-14 - sinteza inspiracije, tajni izrade putničkih kofera i majstorske genijalnosti, služeći kao i početak i kruna nasleđa brenda. Ipak, dok GO-14 odražava istoriju brenda, takođe nas mami da razmotrimo šire pitanje: Kako častimo nasleđe dok pravimo prostor za novo? Ovaj delikatni ples između odavanja počasti arhivskim dizajnima i tehnikama, istovremeno gurajući brend napred kroz modernu zanatsku veštinu, oličava samu srž Louis Vuitton-a.

Nastao kao jedan od njegovih inicijalnih komada za kuću, model GO-14 je rođen iz vizije Nicolasa Ghesquièrea. Torba, enigmatičan simbol za Ghesquièrea u oktobru 2014. godine, svoj debi na modnoj pisti imala je tokom premijernog prikazivanja Ženskog umetničkog direktora. Skoro deceniju kasnije, model GO-14 je preobražen sa posebnim novim detaljem: Malletage, presečni uzorak koji se oslanja na kućne istorijske tradicije izrade kofera, gde je oblažući unutrašnjost kofera, njegova galonska traka držala dokumente na mestu, štiteći dragocene stvari od zakrivljenosti i okretanja tokom putovanja.

Najbolji muški parfemi: Top 7 mirisa koje preporučuju stručnjaci
Od vremenskih klasika do savremenih kreacija, najbolji muški parfemi su senzorni odraz jedinstvenog stila i identiteta muškarca, ostavljajući za sobom mamac gde god da prođe. Vaš miris je deo vašeg stila i može ostaviti trajni utisak na one koji vas upoznaju (za bolje ili lošije!). Nismo jedini sa…

Ghesquière je ponovo oživeo ovu istorijsku tehniku šivenja tako što ju je inkorporirao u svoju prvu kolekciju. "Postoje univerzalni kodeksi koji postoje samo u Louis Vuitton-u", rekao je Ghesquière. "Radi se o ponovnom prisvajanju i prenošenju u novi okvir." Ovaj preporod postao je upadljiv potpis, vizuelni jezik utkan u odeću i dodatke, spajajući prošlost i sadašnjost.

Otkako je svet upoznat sa modelom GO-14, dobio je odjekujuće odobravanje od nekih od najpoznatijih imena u Holivudu i muzičkoj industriji. Prošlog leta, oskarom nagrađena glumica i vođa Tár grupe, Kejt Blančet, ponela je svoj beli GO-14 u popularni londonski restoran J Sheekey. Zvezda serije "Squid Game", Hojeon Jung, nedavno je proslavila svoj 29. rođendan noseći crni GO-14. A Hyein, najmlađa članica uspešne K-pop devojačke grupe NewJeans, podelila je Instagram objavu pozirajući sa pink varijantom torbe, predstavljajući je u svom punom sjaju.

I dok se pristup izrade promenio od vremena kada su prvi koferi Louis Vuitton-a nastali, tehnika "malletage" i dalje predstavlja složen izazov za majstore ove kuće do danas. Proces obuhvata preko 20 pažljivih koraka, uključujući usavršavanje nijansi boja, svilenkastih završnih slojeva i nijansi štepanja. Kompleksna tehnika postavljanja trake dugačke 17 metara osigurava da svaki "malletage" bude savršeno zaobljen, predstavljajući nivo stručnosti iznad tradicionalnog štepanja.

Louis Vuittonova tradicija prilagođavanja vremenima dok istovremeno čuva svoju istoriju proteže se do same suštine dizajna GO-14. Mogućnosti nošenja su neograničene: možete ga nositi preko ramena uz njegovu mekanu dragocenu lančicu, provući ga kroz ruku uz gornju dršku ili ga možda nositi kao ručnu torbu - svaki modni izbor je prilagođen svakoj prilici, ističući majstorstvo Louis Vuittona u spajanju moćnih estetika sa funkcionalnošću još od 1854. godine.

Moda: Najnoviji Trendovi, Odeća, Obuća i Dodaci | Kolekcija Stilova
Najnoviji trendovi i stilovi iz sveta mode. Otkrijte širok izbor odeće, obuće i dodataka za savršen modni izgled. Budite u trendu!

Izvor: crfashionbook