Odevanje za posao često zahteva poštovanje određenih pravila oblačenja. 

Ove regulative, odnosno dress code, mogu biti manje ili više rigorozne u zavisnosti od poslovnog okruženja, kao i same profesije i delatnosti. Pa tako, po nepisanom pravilu, najrigorozniji dress code je u visokim državnim institucijama i velikim korporacijama.

S druge strane, manje firme najčešće dozvoljavaju nešto opušteniji i svakodnevniji stil oblačenja, dok profesije povezane sa umetnošću i slični poslovi, dozvoljavaju potpuno ležeran stil, bez posebnih ograničenja, u kome se čak može posebno ceniti originalnost i neuformnost prilikom odevanja.

Ipak, najveći broj ljudi radi u okruženju koje zahteva barem poštovanje osnovnih pravila poslovnog oblačenja, te odabir garderobe u kojoj će izgledati ozbiljno, odgovorno i istovremeno sofisticirano, kako bi ulili poverenje nadređenima i klijentima. Muškarcima je izbor dosta sužen i očigledan, budući da je odelo uvek siguran izbor.

Žene mogu interpretirati poslovno odevanje na različite načine, o čemu nam svedoče i brojne autentične poslovne modne kolekcije velikih modnih brendova. Slobodna interpretacija, garantuje i slobodu i unikatnost, a mi vam otkrivamo Italijanske modne brendove čije kreacije su pogodne za originalno poslovno odevanje.

#1 Brend Marella – stilizovanost tokom celog dana 

Brend Marella karakterističan je po svojim ženstvenim kreacijama, nenametljivih krojeva, koji su samim tim idealni za poslovno odevanje dama. Marella odeću karakteriše vanvremenski i prepoznatljiv dizajn, koji može garantovati samo brend koji pripada svetu visoke Italijanske elegancije. 

Za svoje kreacije, Marella bira visoko kvalitetni kroj i materijale, prateći nove trendove i potrebe savremene žene. Sve pomenuto uz tradiciju dužu od 40 godina, svaku ženu će učiniti da se oseća vrhunski stilizovano 24 sata, za vreme i nakon posla. 

Poslovnom stilu odevanja odgovara i kolorit ovog brenda, koji obuhvata neutralne i jednostavno uklopive nijanse puderasto roze, crne, bež i bele. Svedeni kroj i boje, ostavljaju prostora da svoju autentičnost istaknete originalnim aksesoarima poput torbe ili cipela u upečatljivim bojama i dezenima. 

Savršeno skrojeni modeli i dizajn u skladu sa najnovijim trendovima, predstavljaju idealan odabir za svaku savremenu, poslovnu ženu čiji prefinjen stil uliva poverenje. 

#2 Weekend Max Mara – neobavezna elegancija 

Brend Weekend Max Mara pravi garberobu koja je simbol neobavezne elegancije, i spontane prefinjenosti. Kao što i sam naziv brenda insinuira, kreacije ove italijanske kuće inspirisane su udobnom svakodnevnicom i opuštenim stilom života. 

Ovaj italijanski brend odlikuju materijali i krojevi vrhunskog kvaliteta, koji doprinose neobaveznoj prefinjenosti koju smo spomenuli. Upravo iz tog razloga, kreacije iz asortimana Weekend Max Mara idealan su odabir savremenih poslovnih žena, i garantuju maksimalan komfor i udobnost, pritom ne gubeći na ženstvenosti i šarmantnosti dizajna.  

Kolekcije odeće iz kuće Weekend Max Mara, raznolike su i obuhvataju sve komade od jednobojnih, udobnih majici do stilizovanih sakoa i šik pantalona. Ovo daje priliku da postignete kompletnu odevnu kombinaciju uz pomoć ovog brenda, namenjenu svim prilikama – od svakodnevnog, causal stila do poslovnog, formalnog odevanja. 

Ovaj brend, može ponuditi opcije za manje formalni dress code na poslu i istovremeno pružati rešenje za stilizovanost i autentičnost i u uslovima najrigidnijih pravila oblačenja. Weekend Max Mara idealna je za postignet efekat ležerne elegancije, u brzom tempu života svake savremene žene.

#3 Brend Max&Co – namenjen trendi poslovnim damama

Max&Co kameleon je među brendovima italijanske visoke mode. Stilski versatilne,  kolekcije ovog brenda odlikuju fashion komadi namenjeni svakodnevnom nošenju, pa sve do šik i elegantnih haljina za večernje prilike. 

Ipak, Max&Co, može ponuditi i trendi i udobne odevne kombinacije pogodne za poslovnu ženu, kao i najrazličitije aksesoare poput zanimljivih kaiševa, nakita, naočari za sunce, tašni i cipela. Upravo ova versatilnost pokazuje ciljnu grupu brenda – moderna, savremena žena čiji način života evoluira i brzo se adaptira.

Za razliku od prethodno pomenutih brendova, garderoba sa potpisom Max&Co odiše bojama, zbog čega pruža fantastičnu priliku za originalan izgled, koji odiše individiualnošću i slobodom, ne gubeći na prefinjenosti i očiglednom stilu.  

Kolekcije ovog brenda slave individualizam i autentičnost, i idealne su za sve dame koje žele da ostave upravo ovakav utisak u svom poslovnom okruženju, nezavisno od profesije kojom se bave. 

#4  Coccinelle – toba kao neizostavan aksesoar poslovne žene

Tašne i torbe, neizostavan su deo svakog poslovnog stila. One oplemenjuju i kompletiraju odabrani autfit, a naročito ukoliko su autentičnog dizajna i oblika. 

Torbe iz kolekcije Italijanskog brenda Coccinelle, primer su pristupačnog luksuza, a odlikuje ih minimalno korišćenje metalnih delova u izradi, zbog čega su posebno elegantne i sofisticirane. 

Jednostavnost boja garantuje uklopivost, a nekonvencionalna forma daće orignalni pečat i završnicu svakom poslovnom autfitu. Ovaj aksesoar savršeno se uklapa uz stil savremene žene, i definitivno vredi uložiti u njega.

Italijanska moda i brendovi, oduvek su bili simbol najviših estetskih standarda i kvaliteta izrade. Garderoba namenjena poslovnom okruženju, ovde nije izuzetak, i nadamo se da smo to uspeli i da vam dočaramo ovim tekstom. 

Ukoliko želite da odate utisak savršeno odgovorne i ujedno stilizovane dame u poslovnom okruženju, recept je jednostavan – uložite u neki od komada pomenutih brendova i uspeh je zagarantovan.