Britanski dizajner Craig Green je otkrio dve kolekcije kreirane da se međusobno ogledaju za sezone jesen/zima 2023. i proleće/leto 2024.

U napomenama kolekcije istoimenog brenda navedeno je da su komadi inspirisani ranim sećanjima i bekstvom iz stvarnosti, pri čemu su otvoreni prostor i priroda poseban faktor u objašnjenju kolekcija.

Mnogi od izgleda primenjuju nadrealni pristup praktičnom odevanju, koji je opisan od strane dizajnera kao "zgužvani uniformi", neki od kojih su "utopljeni u hrabro sukobljavajuće boje i dezene".

Craig Green, AW23 and SS24 collection. Credits: Craig Green.

Aksesoari su ključna karakteristika oba stila, pri čemu su torbe i pokrivala za glavu posebno važan deo ponude brenda Green.

Gotovo svi izgledi su upotpunjeni torbama preko ramena, klimačama ili torbama za pojas, svaka sa metalnim detaljima koji podsećaju na podmornicu.

U međuvremenu, pokrivala za glavu takođe dolaze u neobičnim oblicima, kao što su vezane kačkete, podstavljene vizire i snažno izvezeni zaštitni maski koji se slažu sa odećom.

Craig Green, AW23 and SS24 collection. Credits: Craig Green.

Za osam od izgleda, međutim, koncept dodatka se proširuje kroz "samostalno izgledajuće objekte" koji vise sa modela koji drže ljudski slične, obuhvatajuće forme.

Da bi se dodatno naglasila ideja dvostrukosti, dvoje ljudi i prevelike pončo su primetni izjavni komadi, opisani od strane Grina kao "hipnotički talasi" koji nude "neočekivanu tišinu i osećaj kontemplacije".

Opis se zaključuje: "Sakupljajući zamah, postepeni vetar naposletku nosi siluete ka ekstremnijim krajolicima, gurajući ih ka čisto gestualnom vrhuncu zamahnutih oblika, koji poput brzo iscrtanih uputstava počinju da naznačavaju novi pravac."

Moda - Bilbord Magazine
Budite u toku sa najnovijim vestima iz mode, automobila, kulture i dešavanja uz naš informativni i zanimljiv blog | Inspirišite se trendovima! 🎉

Izvor: Fashion United