Carica Teodora, Ana Bolen, kraljice Natalija, Marija, jordanska kraljica Rania, kraljica Elizabeta … Vladarke koje su ostavile trag u istoriji. Snažne, čuvene po lepoti, voljene, slobodnog duha. Žene koje su menjale zakone i zbog kojih su se menjali zakoni.

Ove dame su inspirisale modnu dizajnerku Biljanu Tipsarević za prvu kolekciju venčanica. Vladarke iz različitih epoha plenile su ne samo svojom lepotom I elegancijom, već stavom, znanjem I naprednim shvatanjima. Biljana ih je takve utkala u svoje venčanice.

 

Izrazito ženstvena i sofisticirana prva wedding kolekcija Biljane Tipsarević odiše otmenošću. Haljine za venčanja su modernog kroja i ističu lepotu ženske siluete. Izrađene su od svile I najfinije francuske čipke. Svakom modelu je posvećena velika pažnja u ručnoj izradi sa posebnim detaljima, koji haljinama daju izuzetnu dozu luksuza I bajkovitosti. Velike mašne, peruške i draguljasti ukrasi su samo neki od detalja koji čine sve modele posebnim. Veo sa ručnim radom u vidu romantičnih cvetova i mašnom od pliša prikazan je na jedan inovativan način za sve moderne mlade.

 

Biljana nije odstupila od tradicionalnog kolorita venčanica, pa tako u kolekciji dominiraju bela, boja slonove kosti, I srebrna , ali je dizajnerka pojedinim modelima dala posebnost u vidu crnih i bordo detalja od pliša.
“Sve žene koje su me inspirisale su posebne I takva je I wedding kolekcija. Neke od ovih vladarki došle su na evropske dvorove i započele svoju kraljevsku priču, iako nisu imale plemićko poreklo. Haljine I jesu kreirane za devojke koje su hrabre, slobodnog duha I spremne da grade svoja kraljevstva u bračnoj zajednici. One se u njima osećaju glamurazno, ali istovremeno I nesputano. Venčanje je jedan od najlepših trenutaka u mom životu. Emocija vezana za taj dan je nešto što želim da osete sve devojke ”, rekla je dizajnerka.