Saša Šašic, koju smo nedavno upoznali kao koreografkinju predstave Vrli novi svet, i kao kreativnu direktorku plesne kompanije iz Madrida ‘’Sasha Sasic’’, jednako je uspešna i kao modna dizajnerka.

Saša već nekoliko godina ima svoj modni brend SHASH, koji smatra svojim umetničkim projektom, više nego modnom linijom, a kojim želi da pokaže da ne postoje granice kada je reč o modi i umetnosti.

Shash proizilazi, po rečima kreatorke ovog brenda, iz njene primarne ljubavi – umetnosti:

SHASH – stvoren za ženu za koju se s punim pravom može reći da nosi umetnost na sebi

„Umetnost je u meni i oko mene. Za umetnost je potrebna volja, snaga i odricanje. Ona je kao reka mog detinjstva – divlja, bogata, bujna i “srećna jer zna da će videti more”. I kao što se reka uliva u more tako se i umetnost “uliva” u moje kreacije. Upravo zbog toga, Shash identifikujem više kao umetnički projekat nego modni brend. Sve što stvorimo u okviru ovog projekta kreće se oko ideje i čina odevanja na jedan prirodan i spontan način. Mi plešemo, eksperimentišemo, stvaramo, rušimo i ponovo stvaramo.” – kaže Saša o svom brendu.

Svaki Shash komad priča svoju priču, a istovremeno je sposoban da se prilagodi osobi koja ga nosi – da usvoji njene karakteristike, oblikuje se prema njenoj viziji i naglasi njen karakter. Shash modeli ne prate modne trendove. Oni su vanvremenski i večni, zasnovani na spoju jednostavnog dizajna i besprekornih, udobnih materijala. Spontana elegancija za savremenu ženu.

Shash tim prati nekoliko osnovnih načela, a jedno od njih je održivost. Pored korišćenja održivih i recikliranih materijala,  Shash neprestano istražuje nove mogućnosti za budućnost.

Nova Shash  kolekcija odlikuje se prirdonim bojama, velikim izborom haljina, pantalona, košulja i sakoa, a mogu se pronaći online ili u multi brend radnji FAB Living na Vračaru.

Fotograf ove kampanje je Fernando Frade, model je Ndoumbe Diack, šminkerka Ana Torres.

Inspirisan savremenom ženom koja žudi za jednostavnom elegancijom i visokim kvalitetom. Istančan. Nežan. Večan.

***

Flow kolekcija, jesen-zima 2018/19

Dizajn  kolekcije  je spoj čistih silueta i besprekorinih, prirodnih materijala. Fokus je stavljen na dve vrste materijala, svilu i liocel, lagane, fluidne tkanine koji najbolje prenose ideju toka.

Flow kolekcija, predstavljena je sa tri odevna komada:

  1. Fiona haljina

Sanjiva i romantična, oštroumnog tvista koji ne prestaje da iznenađuje. Napravljena od nežne, prirodne svile, ova lepršava haljina ima dodatni pojas kojim može da se reguliše širina kao i skriveni rajsferšlus na leđima. Blago sečenje na rukavima čini ovu haljinu jedinstvenim komadom.

  1. Filipa haljina

Dobro nam je poznata ova malena,  ozbiljna devojka koja je obično jako tiha.  Ona će reći sve što joj je na umu, a smejaće se čak i kad je jedina.  Filipa je vanvremenska haljina, neprolaznog dizajna napravljena od sirove svile. Ima siluetu A kroja, visoku kragnu, skriveni rajsferšlus na leđima i duge rukave sa širokim manžetnama koje se zakopčavaju ukrasnim dugmićima.

  1. Frida košulja

Svima je potrebna Frida – poverljivi saveznik u svakoj situaciji. Gde god da krenete ona vas prati, ozbiljna kad je potrebno, razigrana po prirodi. Frida je košulja ravnog kroja napravljena od fluidne svile vema visokog kvaliteta i nežnog dodira. Ima kent kragnu koja ističe vrat i dekolte, kopčanje duž prednje strane i duge rukave.

***

Confluence, kapsula kolekcija 2018

CONFLUENCE

„Confluence“ (spajanje) predstavlja projekat u pokretu koji povezuje modu i umetnost, sa ciljem da promoviše umetnost i unese je u svakodnevni život. Glavna ideja zasniva se na tome da se umetničko delo pretoči u komad odeće koji može da ponese svaka žena.

Prve dve serije nastale su u saranji sa umetnicama Marijom Radulović i Madlenom, a mnogi od njih će tek ostaviti svoj jedinstveni pečat u serijama koje dolaze.

  1. Confluence 1/1 – Shash x Marija Radulović, slikarka

Serija u kojoj su delovi Marijnih crteža preneti na limitirani broj od 10 belih košulja gde svaka sadrži samo jedan deo crteža te time postaje jedinstveno umetničko delo.

  1. Confluence ½ – Shash x Madlena, vizuelna umetnica

Serija u kojoj su  tri ilustracije vizuelne umetnice Madlene, prenete  na najfiniju svilu te je napravljen limitirani broj kvadratnih marama.

shash-couture.com