Prvi sportski grudnjak nastao je pre 40 godina kao potreba žena u sportu. Međutim, u odnosu na 70-te prošlog veka, mnogo toga se promenilo. Istraživanja kažu da danas čak 50 odsto žena oseća bol u grudima dok trenira jer nema adekvatan sportski grudnjak, 70 odsto njih bira pogrešnu veličinu grudnjaka, a 20 odsto izbegava trening zato što nema kvalitetnu opremu. Osluškujući potrebe potrošača, Reebok je odlučio da stvori potpuno novi proizvod, PureMove Bra, proizveden jedinstvenom Motion Sense tehnologijom.

Tajna ove tehnologije ogleda se u specifičnoj vrsti tečnosti, koju između ostalog, koristi i NASA za pravljenje svemirskih odela. STF (Sheer-thickening fluid) tečnost omogućava da se tkanina prilagođava intenzitetu kretanja i obliku tela. Prilikom intenzivnih treninga i jakih pokreta grudnjak će se manje rastezati i ostati čvrst, a tokom odmora i aktivnosti slabijeg intenziteta on će pružiti potrebnu udobnost i laganiju podršku. PureMove predstavlja tehnološki unapređen sportski grudnjak, namenjen svim sportskim aktivnostima, koji savršeno odgovara i adaptira se različitim pokretima pružajući ženama neophodnu potporu i kontrolu.

“Ponosni smo na naš nov proizvod jer poboljšava jedan od najvažnijih fitnes aspekata za žene. Kroz saradnju sa Delaware Univerzitetom testirali smo pokrete tela, služeći se metodom biomehaničke analize da bismo što bolje shvatili kako grudnjak reaguje na različite aktivnosti. U tom procesu smo prvi put koristili čak 54 senzora pokreta i podatke koje smo dobili iskoristili za razvoj vrhunskog PureMove grudnjaka”, objasnila je Barbara Ebersberger, dizajnerka odeće za Reebok, u sektoru za inovacije.

Krajnji rezultat je lagan osećaj na koži, a neke od ključnih prednosti ovog najnovijeg sportskog grudnjaka i posebne MotionSense tehnologije tkanja su:

  • Performanse hlađenja: Prorezi na prednjoj i zadnjoj strani omogućavaju koži da diše i pružaju udobnost u svakoj situaciji
  • Prirodni oblik: Oblikovana prednja strana i precizno sečene ivice omogućavaju savršeno prijanjane i slobodno kretanje
  • Minimalna konstrukcija: Napravljen od sedam jedinstvenih delova tkanine koje omogućavaju potpuno prijanjanje koži

Reebok Pure Move bra je dostupan u Go Active radnji u Beogradu i Djak Sport radnji u Novom Sadu. O nastanku PureMove grudnjaka možete saznati više na linku, dok ostale modele sportskih grudnjaka iz Hero Bra kolekcije za jesen/zimu 2018 možete da potražite na reebok.rs/PMbra