Nova jazz sezona Kluba Književnika počinje s neočekivanim obrtom. Naime, otvaranju sezone, koje je zakazano za četvrtak, 8. novembar, najviše se raduju poznati gradski influenseri! Istinski spoj generacija u jednoj noći.

Aleksandra Duende (@aleksandra.duende), Nemanja Maraš (@yourinstapunk), Stefan Burmazević (@ponocnijahac), Iva Chu (@iva_chu) i Jelena Mitić (@lolizam) učestvovali su u kampanji kojom se promoviše jazz, u kojoj kažu da je Klub Književnika definitivno #placetobe, a atmosfera ovog kultnog mesta je nešto što mlađa publika treba da iskusi.

Međutim, iako na prvo čitanje može da iznenadi, ova situacija je sasvim logična jer Klub Književnika još 1946. godine okuplja uticajne i zanimljive ljude Beograda. I ne samo Beograda. To je mesto na kom je Ivo Andrić dao svoju prvu izjavu nakon primanja Nobelove nagrade, mesto gde su sedeli, pili i jeli filozofski velikani Simon de Bovoar, Žan Pol Sartr i legendarna glumica Sofija Loren. Baš ovde su se Danilo Kiš i Momo Kapor redovno družili, a na meniju su, pored odlične hrane, uvek bile i intelektualne debate. Elizabet Tejlor i Ričard Barton, po priči njihovih  prijatelja, se samo u Klubu Književnika nikada nisu svađali.

Danas, deluje da je došlo vreme da mlađe generacije ispričaju svoje priče o ovom kultnom klubu. A ima li bolje prilike za to, nego uz zaista sjajan jazz? Na otvaranju sezone će nastupiti naš najpoznatiji jazz muzičar Vasil Hadžimanov i njegov Piano Trio. Te večeri ćemo, pored njega na klaviru, imati ekskluzivnu prilku da čujemo Milana Nikolića na kontrabasu, zatim Peđu Milutinovića na bubnju, kao i specijalnog gosta na trubi – sjajnog umetnika Strahinju Banovića, dok će glavni vokal biti Marta Hadžimanov.

Ne smete propustiti priliku da postanete deo nove istorije jednog kultnog beogradskog mesta.

8. novembar / 21.30h / Klub književnika, Francuska 7