Velikani naše muzičke i klupske scene, inostrani gosti i mlade nade zajedno na vrhu Beograda / subota, 15. decembar.
Kornelije Kovač i Zoran Simjanović, kao počasni gosti, otvoriće Četvrti Fank kongres u organizaciji beogradskog udruženja Glasna manjina (Loud Minority Belgrade) i kluba Strogi centar.
Ljubitelji fank, soul i džez zvuka imaće priliku da se u subotu, 15. decembra, na poslednjem spratu kule Ušće (Top Of The Hub) uključe u jedinstveni događaj koji se bavi fank kulturom, u svim njenim aspektima.
Ova svojevrsna beogradska groznica subotnje večeri okupiće velikane domaće muzičke scene, mlade DJ nade, ali i iskusne sastave poput kultnog beogradskog benda Plejboj, koji će održati koncert u centralnom delu večeri.
Pored Plejboja, nastupiće i muzičari iz sastava Belgrade Funk Combo, dok će se za DJ pultom smenjivati Bob Hill (Velika Britanija), DJ Timbe i DJ Machiavelli (RS), kao i nekoliko DJ-eva mlađe generacije okupljenih oko Funk Technik Group.
Dodatno, deo velikog prostora Top Of The Hub, sa spektakularnim pogledom na prestonicu biće namenjen gramofonskim pločama i odeći koja evocira na jednu od najzabavnijih epoha XX veka – vesele 70-e.
Gosti su “obavezni” da pored dobrog rapoloženja puste mašti na volju koju odeću i frizuru će odabrati za ovo autentično fank veče, a sve kombinacije i aranžmani biće zabeleženi na fotografijama u okviru profesionalnog foto ćoška.
Događaj počinje u 20 časova i traje do 02 sata posle ponoći.
Jedinstvena karta za sve sadržaje u okviru 4. Fank kongresa (konferencija, koncerti, DJ nastupi, foto but, vintidž market, zakuska) iznosi 1000 dinara i može se nabaviti preko DD Tickets prodajne mreže, kao i u klubu Strogi centar (Jevremova 43).
Funk kongres, kao originalni događaj namenjen afirmisanju domaće i regionalne funk scene, nastao je 2015. godine, a do sada su njegov rad direktno podržali muzički poznavaoci i izvođači kao što su Mjehur na mreži, Aleksandra Kovač, Kire Mitrev, Željko Kerleta, Boban Petrović, kao i ekipa iskusnih DJ-eva: Ćile, Coba, Trut, Funky Junkie, Steva Glušac, Bege Fank, Peppe, Niki, Iron…