Trinaest godina od objave poslednjeg studijskog izdanja, hvaljenog albuma “Nights of Forgotten Films” , a godinu i po od poslednjeg live pojavljivanja, grupa The Strange nastupiće u subotu 15.12. u KC Gradu, gde će promovisati svoj novi album “Echo Chamber” 

Indie rock, Americana, garage rock, Baroque pop i alter-country samo su neke od alternativnih pop/rock žanrova koje se provlače kroz 10 pesama koliko će ih biti na CD & LP ‘Echo Chamber’. The Strange danas čine Chris Eckman i članovi bendova The Bambi Molesters i My Buddy Moose. 

Precizno zaokružen, filmski atmosferičan, s povremenim dozivanjem Leeja Hazlewooda, Scotta Walkera, Van Dyke Parksa, Burta Bacharacha i Toma Waitsa u sećanje, dodatnu energiju ‘Echo Chamberu’ dale su i lepe gitarske melodije, bogato razgranata brass sekcija, i topla produkcija Antonija Gramentierija koji trenutno važi za jednog od najcenjenijih producenata i gitarista italijanske mlađe generacije.

‘Echo Chamber’ snimao je i miksao Phill Brown, koji je u preko 30 godina karijere radio s imenima kao što su Talk Talk, Dido, Robert Plant, Roxy Music, Bob Marley… CD i LP izdanje očekujemo u shopovima ove jeseni.

Uz najavu koncerta, The Strange su nakon pilot singla ‘Last Summer Song’, za drugi singl izabrali nežnu, nešto sporiju, lepu i elegantnu pesmu ‘Killin’ Time’.

Osmorka će odsvirati debitantski koncert u Kulturnom centru Grad od 22:00. Ulaznice po promotivnoj ceni su do 14. decembra 1500 din i na dan koncerta 1800 din.