Nova serija „Baštovani“ (Landscapers), sa oskarovkom Olivijom Kolman i Dejvidom Tulisom u glavnim ulogama, imaće premijeru 8. decembra na HBO GO-u. Serija će takođe biti prikazana na HBO kanalu, gde će premijera biti 4. januara u 20.00h.

Inspirisana istinitim događajima, serija „Baštovani“ je jedinstvena ljubavna priča o naizgled običnom bračnom paru koji postaje predmet neobične istrage, kada policija otkrije dva tela zakopana u bašti iza kuće u Notingemu. Miroljubivi Kristofer Edvards i njegova supruga Suzan beže od stvarnosti već 15 godina. Kada Kristofer iznenada pozove svoju maćehu, polako počinje da se razotkriva njihova uloga u strašnom zločinu počinjenom pre više od deset godina. Kako istraga napreduje, inspirisana Suzaninom opsednutošću starim vesternima i klasicima, ovo dvoje sanjara počinju da glume uloge holivudskih junaka u priči koju su sami osmislili.

Višestruko nagrađivana glumica Olivija Kolman glumi Suzan Edvards, dok Dejvid Tulis igra Kristofera Edvardsa. U ostalim ulogama im se pridružuju Kejt O’Flin, Dipo Ola, Semjuel Anderson, David Hejman, Felisiti Montagu i Danijel Rigbi.

Autor ove četvorodelne mini-serije iz HBO i Sky koprodukcije je Ed Sinkler, koji potpisuje scenario zajedno sa Vilom Šarpom, rediteljem serije. Izvršni producenti serije su Džejn Federstoun, Kris Fraj, Ed Sinkler, Olivija Kolman i Vil Šarp, a producentkinja je Kejti Karpenter.