Nova HBO Europe serija iz Španije, „Trideset srebrnjaka“ (30 Coins), imaće premijeru 29. novembra u 22.00h na HBO 3 kanalu, a istog dana dolazi u HBO GO ponudu.

Poznati reditelj Aleks de la Iglesija u ovoj osmodelnoj seriji vodi gledaoce u svet gde ništa nije onako kako izgleda i nikome se ne može verovati. Otac Vergara (Eduard Fernandez) je isterivač đavola, bokser i bivši zatvorenik koga je crkva proterala i poslala na svešteničku službu u zabačeni gradić u Španiji. On želi da zaboravi i da bude zaboravljen, ali neprijatelji će ga uskoro pronaći. Počinju da se događaju čudne stvari. Ambiciozni gradonačelnik grada, Pako (Migel Anhel Silvestre) udružuje se sa lokalnom veterinarkom Elenom (Megan Montaner) u nameri da razotkrije tajne iz Vergarine prošlosti. Njih troje udružuju snage i ubrzo se nađu usred globalne zavere čiji cilj je pronalaženje i kontrolisanje trideset srebrnjaka koje je Juda Iskariotski dobio kada je izdao Isusa iz Nazareta. Srebrnjaci su prokleti i imaju natprirodne moći.

Svetska premijera serije održana je u okviru posebne projekcije na 77. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji. Pored režije, Aleks de la Iglesija potpisuje i scenario zajedno sa Horheom Gerikaećeverijom. Izvršni producenti za HBO Europe su Stiv Metjuz, Migel Salvat i Entoni Rut. Aleks de la Iglesija i Karolina Bang su izvršni producenti za Pokeepsie FilmsPokeepsie Films je bio zadužen za produkciju, a u produkciji serije učestvovao je i HBO Latin America.