Nova HBO Europe serija iz Rumunije, „Teška lova“ (Tuff Money), imaće premijeru 22. novembra u 21.00h na HBO 3 kanalu, a istog dana dolazi u HBO GO ponudu.

Doru i Jonel, dvojica majstora za semafore, šale se kako bi mogli da manipulišu saobraćajem i opljačkaju blindirani kombi banke, a na kraju se ispostavi da moraju to da urade. Sve institucije kojima se obrate za pomoć žele da se pljačka izvrši i očekuju svoj deo plena. Serija kroz šest epizoda prati dva glavna junaka i njihovu unutrašnju borbu između moralnih načela i preživljavanja.

Govoreći o seriji, scenarista i reditelj Danijel Sandu izjavio je: „U „Teškoj lovi“ smo istražili efekat jedne neugodne istine – da gotovo niko nije nedužan. Kada nam se nešto loše dogodi, ponekad smo istovremeno žrtve i saučesnici. Uzeo sam tu neprijatnu i gorku istinu, savršenu za dramsku seriju, i zapakovao je u sloj komedije i prah šećera, kao gorku pilulu koja u početku ima sladak ukus. Gledalac je pozvan da, zajedno sa glavnim likovima, učestvuje u avanturi, noseći se sa posledicama šale koja je postala ozbiljnija nego što je bilo očekivano.“

U glavnim ulogama prijatelja Dorua i Jonela su Aleksandru Papadopol i Kristijan Bota, a pridružuju im se Medea Marinesku, Gavril Patru, Valeriju Andriuta, Adrijana Irimesku, Maruca Bajasu, Malina Manovici, Julija Dinu i Vojka Oltean.

Izvršni producenti za HBO Europe su Džonatan Jang i Entoni Rut, a producenti za HBO Europe su Silvija Popesku i Janina Pavel. Tudor Reu je producent za Mobra Films.