Novi HBO film Oslo“, sa Rut Vilson i Endruom Skotom u glavnim ulogama, imaće premijeru 30. maja na HBO GO-u, dok će na HBO kanalu biti emitovan 20. juna u 20.00h

Film je adaptacija istoimenog pozorišnog komada, koji je osvojio nagradu Toni, a zasnovan je na istinitoj priči o pregovorima između nepomirljivih neprijatelja. „Oslo“ prati tajne diplomatske pregovore, neočekivana prijateljstva i nepoznate podvige male ali posvećene grupe Izraelaca i Palestinaca i jednog norveškog para, koji su doveli do Mirovnog sporazuma iz Osla 1993. godine.

U glavnim ulogama su dobitnica Zlatnog globusa Rut Vilson, koja igra norvešku ministarku spoljnih poslova Monu Jul, i Endru Skot kao Terje Rod Larsen, norveški sociolog i Monin suprug. U ostalim ulogama su Salim Dau, kao ministar finansija Palestinske oslobodilačke organizacije Ahmed Kuri; Valid Zuaiter, koji igra njegovog saradnika Hasana Asfura; Džef Vilbuš, kao direktor izraelskog Ministarstva spoljnih poslova Uri Savir; Igal Naor, kao pravni savetnik izraelskog Ministarstva spoljnih poslova Džoel Singer; Dav Glikman kao izraelski profesor ekonomije Jair Hiršfild; Rotem Kinan, kao Hiršfildov kolega Ron Pundak; Icik Koen kao zamenik izraelskog ministra spoljnih poslova Josi Bejlin; Tobajas Zilijakus kao norveški državni sekretar Jan Edžland i Sason Gabaj kao Šimon Peres, izraelski ministar spoljnih poslova.

Scenarista i izvršni producent filma je dobitnik Toni nagrade Dž. T. Rodžers, koji je napisao i originalnu pozorišnu dramu. Reditelj i izvršni producent je Bartlet Šer, koji je takođe dobitnik Toni nagrade. Kambra Overend je izvršna producentkinja, uz Marka Plata, Džareda Lebofa i Adama Sigela, koji su izvršni producenti za Marc Platt Productions, Kristi Makosko Kriger i oskarovca Stivena Spilberga, koji su izvršni producenti za DreamWorks Pictures i Davida Litvaka, koji je izvršni producent za Bold Films. Holi Bario je producentkinja za DreamWorks Pictures, a Majkl Litvak, Geri Majkl Volters i Svetlana Metkina su producenti za Bold Films. Produkciju potpisuje Mark Tejlor.