Druga sezona HBO serije „Njegova mračna tkanja“ (His Dark Materials) imaće premijeru 17. novembra u 20.00h na HBO kanalu, a istog dana dolazi i u HBO GO ponudu.

Serija zasnovana na nagrađivanoj istoimenoj trilogiji Filipa Pulmana, koja se smatra savremenim remek-delom naučne fantastike, prati Lajru (Dafni Kin), naizgled običnu, ali hrabru devojku iz drugog sveta. Druga sezona počinje nakon što lord Azrijel (Džejms Mekavoj) otvori most ka novom svetu, a Lajra, očajna zbog smrti najboljeg prijatelja, krene za Azrijelom u nepoznato. 

U čudnom i misterioznom napuštenom gradu, ona upoznaje Vila (Amir Vilson), dečaka iz našeg sveta koji takođe beži od problematične prošlosti. Lajra i Vil shvataju da su njihove sudbine povezane sa pronalaženjem Vilovog oca, ali neprestano nailaze na prepreke dok oko njih počinje da se zahuktava rat. U međuvremenu, gospođa Kolter (Rut Vilson) traži Lajru i odlučna je da je vrati kući po svaku cenu.

Dafni Kin, Rut Vilson, Amir Vilson, Arijon Bakare, Endrju Skot, Vil Kin, Ruta Gedmintas i Lin Manuel Miranda su u glavnim ulogama, a u novoj sezoni im se pridružuju i Terens Stamp, Džejd Anuka i Simona  Kirbi. Izvršni producenti serije su Džejn Tranter, Den Mekulok, Džoel Kolins i Džuli Gardner za Bad Wolf, Filip Pulman, Džek Torn i Tom Huper, kao i Debora Forte, Tobi Emerih i Kerolajn Blekvud za New Line Cinema i Ben Irving i Pirs Vagner za BBC One.