Dugo očekivan nastavak poznate trilogije “Pedeset nijansi” konačno je stigao u bioskope. Mi nismo propustili da pogledamo klimaks ove neverovatno popularne trilogije.

Dakota Džonson i Džejmi Dornan vraćaju se kao Ana Stil i Kristijan Grej u poslednjem delu trilogije, – “Pedeset nijansi-oslobođeni” (Fifty Shades Freed). Pa, da li je treći deo ispunio očekivanja i da li ga možemo nazvati vrhuncem i najboljim delom trilogije (prema rečima autorke E.L. Džejms)?

Početak filma je definitivno najbolji početak u celoj trilogiji. Veoma raskošno i romantično venčanje podseća nas da se u filmu radi o dve osobe koje pored svih razlika i prepreka, vole jedno drugo. Ana i Kristijan odlaze na medeni mesec dostojan pravog megalomana kakav je gospodin Grej. Film ostaje veran romantičnom prikazu medenog meseca sa scenama koje nam prikazuju prve dane mladog bračnog para-šetnja Parizom, prelepim delovima Francuske i za kraj, ni manje ni više, izležavanje na sunčanoj plaži u Nici. Sve u svemu, dosta romantičnih scena koje su Džejmi i Dakota veoma lepo dočarali.

Treći deo trilogije, ipak, razlikuje se od ostala dva po žanru. Dok su prva dva dela bila fokusirana uglavnom na Anu i Kristijana i dublje upoznavanje njihovih likova, u trećem delu veliki deo radnje posvećen je akciji i drami koja kulminira otmicom Kristijanove sestre, Mie, od strane Aninog bivšeg šefa, Džek Hajda. Ovo prati dosta scena jurnjave kolima (Audi R8, da budemo precizni ) po Sijetlu. Malo akcije predstavlja osveženje za film koje stiže u pravom trenutku i razbija monotoniju prethodna dva dela. Scene seksa su prisutne i u ovom delu. Međutim, odlazaka u Crvenu sobu bola, kako je glavna junakinja zove, nema puno.

Što se tiče glume, glavni glumci su se svakako popravili u odnosu na prvi deo kojim publika nije bila preterano oduševljena. Dakota i u ovom delu ima svoje zanimljive i smešne momente i doprinosi razbijanju ukočenosti filma. Džejmi Dornan u ovom delu napokon pokazuje svoje pevačko umeće, zbog čega će ga ženski deo publike sigurno još više obožavati. Kao i u prethodna dva filma, kompletan soundtrack je apsolutni pogodak. Pesme za poslednji deo trilogije snimili su Rita Ora (u filmu -Kristijanova sestra) i Liam Payne, Sia (jedini umetnik koji je snimio pesmu za sva tri dela), Hailee Steinfeld, Jessie J i mnogi drugi.

Rezultat- film koji ne treba propustiti, čak iako niste čitali knjige ili vam se nisu svidela prva dva dela. U svim bioskopima od danas! Uživajte!