Turistički blogovi su nepresušan izvor informacija o različitim destinacijama, i često nam mogu dati izuzetno korisne savete iz prve ruke, kako da istražimo određena mesta, i da uživamo u njima punim plućima. Oni najpopulariji i najuticajniji predstavljaju značajne reference za određene turstičke destinacije.  

S obzirom da veliki broj turističkih blogova “niče” iz dana u dan, a da određeni preko noći ostvaruju velike uspehe, lista najpopularnijih blogova se redovno apdejtuje. Zato vam mi predstavljamo turističke blogove koji trenutno važe za najpopularnije u svetu i čija se reč daleko čuje.  

#1 Nomad Revelations – objedinjuje strast prema putovanjima 

Ono što svaki dobar turistički blog treba da ima jeste detaljan opis destinacije, korisne savete, i originalan sadržaj, odnosno lični pečat kreatora. Primera radi ako se pripremate za letovanje u Kavosu ovog leta, mogli biste da pročitate detaljnu objavu na nekom blogu o svemu što treba da znate. 

Kao pravi primer dobro urađenog posla stoji turistički blog Nomad Revelations, na kome ćete pronaći sve od onoga što smo naveli i mnogo više od toga. Ovaj blog se bavi destinacijama na svim krajevima sveta. Sajt povezuje nomade i zaljubljenike u putovanja širom sveta, deleći savete, uputstva, kao i mnogobrojna iskustva iskusnih putnika. 

Ovaj sajt redovno apdejtuje infomracije o svetskim destinacijama, nudi različite perspektive, i otkriva jedinstvena mesta na svetu. Uz to, na blogu ćete naći izuzetno detaljne informacije, kao i popuste za određena putovanja. Baš ga je to učinilo jednim od trenutno najpopularnijih blogova u svetu 

#2 Expert Vagabond – kako postati ekspert u avanturama 

Ovaj turistički blog vodi čovek po imenu Metju, koji predstavlja svoj život kroz niz avantura koje doživljava na putovanjima. Od plivanja sa ajkulama na Fidžiju, pa sve do planinarenja širom Amerike, Met će vam predstaviti svoja iskustva, uz jedinstvene savete koje mogu upotrebiti svi oni koji su zainteresovani za slične avanture. 

Ono zbog čega je ovaj blog posebno popularan jesu saveti o tome kako biti digital nomad, i kako zarađivati od blogovanja i putovanja. Uz ove, Metju nudi još niz korisnih podataka iz sveta putovanja, fotografije, i digitalnog marketinga.  

#3 The Poor Traveler – kako putovati što jeftinije 

Ovaj blog predstavlja skup različitih blogera koji kreiraju sadržaj objavljujući svoje utiske sa različitih destinacija. Ono po čemu je ovaj blog izuzetno poznat, jesu saveti kako da uštedite novac prilikom putovanja, odnosno kako da za što manje novca vidite što više destinacija. Tako će vam predložiti u kom baru je najjeftinija jutarnja kafa, ili gde ručati za malo novca.  

Ovakvi saveti mogu da se odnose na prevoz, smeštaj, ali i malo poznate destinacije u kojima boravak nije skup. Svakako je reč o vrlo vrednoj zbirci korisnih informacija za uštedu novca, o čemu govori i njegova popularnost.  

#4 BreatheDreamGo – disati, sanjati i putovati 

Ovaj turistički blog prepoznat je kao jedan od najboljih blogova vođenih od strane žene, solo putnice. Ženska energija, jedinstven pogled na svet, i bezbroj korisnih saveta čine ovaj blog pravom riznicom znanja. Destinacije koje su se našle na listi  ovog bloga su Butan, Kanada, Kosta Rika, Indija, Engleska, Irska, Japan, Nepal, Šri Lanka i Amerika.  

Ovaj sajt povešće vas kroz jedinstveno spiritulano putovanje, predstavljajući vam svetski poznate destinacije kroz vizuru ove neobične dame koja kreira svoje avanture potpuno sama. Blog će vam se dopasti na prvi pogled, a zanimljivi podaci biće razlog da se zadržite na njemu. 

#5 The Fearful Adventurer – neustrašivost kao glavna odlika  

The Fearful Adventurer predstavlja turistički blog koji putovanjima pristupa sa malo drugačije perspektive. Destinacije koje su predstavljene na ovom blogu su nešto egzotičnije i opasnije, prepune izazova i uzbuđenja zbog čega je izuzetno interesantno čitati o njima.  

Blog piše dama koja je doživela nesvakidašnja iskustva, koja potom pretače u jedinstvene i uzbudljive priče. Njeni tekstovi svedoče o tome kako su neustrašivost i hrabrost ključne karike za odlazak na nesvakidašnje destinacije i doživljavanje iskustva koje jedva da mogu biti pretočena u reči. 

Ako ste zaljubljenik u putovanja, a još uvek se niste ohrabrili da se otisnete na određenu destinaciju u sopstvenoj režiji, ovi svetski popularni blogovi vam mogu pomoći u tome. Uostalom, sve i da ne planirate veće putovanje uskoro, ovi blogovi će podstaći vaše maštanje o istim.  

 

photo: pexels