U svom najnovijem spotu, Justin Timberlake se „prerušio“ u jednu od najvećih legendi tehnološke industrije, Steve Jobs-a. Novi hit ovog američkog pevača i glumca, pesma Filthy, stavlja fokus na najuticajnije ljude naše sadašnjosti i budućnosti – direktore vodećih tehnoloških kompanija sveta.

Patike, okrugle naočare i dolčevita. O kome je reč? Svima je jasno da mislimo na Apple-ovog suosnivača i bivšeg direktora Steve Jobs-a. Njegov izgled je zaista legendaran i uvek prepoznatljiv, baš kao i izgled najvećih pop zvezda. Jedina razlika je što ovi drugi za svoj uspeh mogu da zahvale upravo stručnjacima iz područja tehnologije, koji su napravili satelite i internet, i na taj način im indirektno pomogli da postanu slavni.

Područje IT-a je toliko utkano u naše svakodnevne živote da poznati i manje poznati inženjeri i dizajneri koji rade u sektoru zabavne industrije imaju veći uticaj na nas nego same zvezde. I upravo o tome peva Justin Timberlake u svojoj pesmi Filthy. Kada pogledate spot, možda ćete pomisliti da će likovi nalik Steve Jobs-u postati pop zvezde budućnosti.

Radnja je smeštena u Maleziju 2028, na panazijskoj Deep Learning konferenciji, gde Justin Timberlake u maniru Steve Jobs-a predstavlja robota koji može da oponaša sve njegove pokrete. Čitava prezentacija je pravi spektakl, sam direktor igra, publika je oduševljena i lete zlatne konfete. To je esencija pop kulture. Cela ideja spota nije tako daleko od stvarnosti pravih tehnoloških prezentacija. Bez obzira na to što Apple-ovi direktori nisu igrali na pozornici, neki njihovi pokreti postali su legendarni. Samo se prisetite Jonyja Ive-a i Craiga Federighija iliti Hair Force One-a.

Nije se jednom dogodilo da se predstavljanje nekog novog uređaja pretvorilo u zabavu. Prezentacije bivšeg direktora Microsofta, Steve Ballmer-a, uvek su bile spektakularne i provokativne. Čak i Bill Gates zna dobro da se zabavi. Naravno, ne možemo očekivati da svaki direktor pleše kao Jagger – Timberlake i dalje debelo vodi na tom području.

Izvor: Business Insider