Jesen je najbolje doba godine za mirise. Postoji nešto baš pravo u ponudi mirisa za ovu sezonu, sa drvenastim, začinskim i mošusnim notama koje se savršeno uklapaju uz vreme. Najbolji mirisi za muškarce za jesen često se dobro nose tokom cele godine, pod uslovom da nisu previše začinjeni ili previše mošusni. Često koriste i pudraste, cvetne i gurmanske note u svojim receptima, pružajući mnogo iznenađenja i jedinstvenih opcija - što takođe doprinosi privlačnosti jesenjih mirisa kada tražite svoj novi potpisni miris.

Jedna od prednosti posedovanja jesenjeg mirisa u vašoj kolekciji mirisa je ta što mnogi od ovih mirisa za prelazne sezone (jesen i proleće) takođe imaju najveći potencijal da budu večni, jer se ne čine prilagođenim stvarima poput udobnih razgovora uz kamin ili vikendima na jedrilici.

D.S. & Durga Deep Dark Vanilla EDP

D.S. & Durga Deep Dark Vanilla EDP

Mirisi vanile su ili fantastični ili užasni, s obzirom na to koliko može biti polarizujuća nota za mnoge nosove. A evo jednog od najfantastičnijih među njima, budući da njegova senzualna vanila čini samo polovinu konačnog izraza. To ostavlja prostora za savršeno nijansiran recept, i vanila nikada ne polarizuje. Postelja od pačulija i sena balansira ove gurmanske note, a sve počinje slatko-ljutom mešavinom mahagonija i roze bibera. To je jedan od retkih mirisa vanile koje bismo mogli koristiti kao "miris potpisa", i sigurno će se koristiti tokom hladnijih meseci - na poslu, uveče, vikendom, itd."

Cartier Pasha de Cartier Noir Absolu

Cartier Pasha de Cartier Noir Absolu

Cartier naziva svoj najnoviji Pasha miris "karizmatičnim mirisom za uspešnog muškarca", i u naše vreme nošenja njega, nismo pronašli mnogo razloga da se ne složimo. Još jedan veoma vanilasti dodatak ovoj listi, i dok prvi prskalj ostavlja utisak da će ostati u teritoriji sladoleda, brzo se pretvara u dimasti, drvenasti, amberni događaj sa zdravom dozom začina. Taj poslednji element će ga učiniti posebno privlačnim tokom dubokih tamnih dubina zime - a možda je i njegova elegantna, crna boca na crnoj pozadini znak vremena godine kada ćete ga najviše želeti nositi.

Caswell-Massey Oaire EDP

Caswell-Massey Oaire EDP

Ovo je godina Caswell-Massey-a: Već su lansirali jedan od najboljih proizvoda ove godine sa 2571 EDP, a američki brend sa bogatom tradicijom se nadmašio sa Oaire-om. Ovo je rezinasta, mošusna fudžer mirisna nota koja bi mogla postati jednako vječna kao njihov vjekovni Number Six, koji je bio omiljen kod samog Džordža Vašingtona. I Oaire je dizajniran za tu vječnost, za lakoću kao onu koju mladi doživljavaju dok traže svoje mesto u svetu. Oaire neće čekati na svoje mesto - to je jedan od najboljih proizvoda ove godine od brenda koji ima dva konja u toj trci.

Arquiste L’Or de Louis EDP

Arquiste L’Or de Louis EDP

Svake godine, sa svakim novim Arquiste izdanjem, pitamo se 'šta će ova marka sledeće uraditi?' Čini se da ih ne brine konkurencija, već samo njihovi visoki standardi. A sa dolaskom 2023. godine, to 'sledeće' je ovaj ornamiran zlatnim šarama od 24 karata. To je kao pozlaćena snežna kugla, centar svake kolekcije mirisa - a šta reći o samom mirisu? To je miris dominiran cvetnim notama sa bazom koja podseća na vatru, mešavinom dimnih, smolastih, pa čak i puderastih nota koje sjajno goru. Nosite ga onda kada izgledate apsolutno najbolje ili kad vam treba samo malo podsticaja da tamo stignete. L'Or de Louis će vam ispraviti kičmu.

Editions de Parfums Frederic Malle Heaven Can Wait EDP

Editions de Parfums Frederic Malle Heaven Can Wait EDP

Svaka svetlost mirisa treba da ima puderasti izbor, a ove sezone ta svetlost sija na efervescentnom mošusno-puderastom nebu koje može da čeka. Ovaj je miris očaravajuće začinjen, zahvaljujući izraženom gornjem sloju karanfilića, i svaki će vam dlačicu na telu podići pri svakom bliskom udahu. Nosite ga za osobu koju želite privući bliže ili ga poklonite toj osobi kako bi uživala u njegovoj čarobnoj lakoći.

Aesop Ouranon EDP

Aesop Ouranon EDP

Aesop već se našao na vrhu naše liste Najboljih mirisa za 2023. godinu (do sada) i sada završava sa ponosnom kolekcijom mirisa pod nazivom Othertopias koja se sastoji od šest mirisa. Mogli biste ga pomisliti kao omaž određenoj jaslici u Vitlejemu, budući da širi miris tamjana i smirne (uz dodatak slame kao ključnog elementa). Međutim, ta začinjena i smolasta aroma stvara sjajan kasnojesenji miris koji će vas zagrijati kao viski bez leda. Nosite ga duboko u zimu i dok pravite planove za narednu godinu; Ouranon će vas povezati sa svojom zemljanom notom i dati vam mudrost da gledate napred sa zdravim razumom.

Issey Miyake L’Eau D’Issey Pour Homme Vetiver Intense EDT

Issey Miyake L’Eau D’Issey Pour Homme Vetiver Intense EDT

Svi vole dobar remiks, zbog čega je najnoviji Issey Miyake remiks univerzalno omiljen. Ovaj recept pojačava vetiver i dodaje prstohvat đumbira i klerisidža. Ostaje da se vidi da li će izdržati test vremena kao sličan Hermès-ov remiks, Terre d’Hermès Eau Intense Vétiver, ali rani prognozi su prilično povoljni, posebno jer ovaj Miyake parfem ima ozbiljne "potpisan miris" vibracije. Možda čak možete reći da je ovaj remiks bolji od originala.

Acqua di Parma Signatures Of The Sun Zafferano EDP

Acqua di Parma Signatures Of The Sun Zafferano EDP

Acqua di Parmaova oda šafranu lansirana je kao ekskluzivna ponuda u Harrod'su 2022. godine, a omiljeni cvetno-začinsko-amber miris doživeo je širi ponovni lansiranje. Ovo je majstorski primer slojevitog nanošenja parfema, jer je moguće prepoznati mnoge istaknute note, a da nijedna od njih ne potisne druge: vanila, korijander, šafran, cvet narandže, pačuli... I njihov ukupni zbir je neponovljiv, kao najbolji recept vaše bake. Zafferano takođe greje srce baš kao i najbolji recept bake, sofisticirani i pristupačni miris koji se najbolje nosi između oktobra i marta.

Tom Ford Myrrhe Mystere

Tom Ford Myhrre Mystere

Poslednji parfem Tom Forda pokazuje da bi brend možda mogao da opstane nakon odlaska osnivača. Ovaj intimni, ambrozni, drveni parfem miriše kao osvežena verzija Fordovog izdanja iz 2021. godine, Ebene Fume, sa dodatkom okrugle i smolaste doze njegove glavne komponente, smirne. Tu je i divno mirišljav vanilin akord, koji zajedno sa drugom ključnom komponentom, sandalovinom, podseća na korena piva, ali na najbolji mogući način. Ovo je jedan od onih mirisa koji će ljude motivisati da vam se približe.

Byredo Rouge Chaotique Night Veil EDP

Byredo Rouge Chaotique Night Veil EDP

Ovaj dugotrajni Extrait de Parfum je najnoviji dodatak Night Veils kolekciji brenda Byredo, nazvanoj tako jer su namenjeni da se nose i uživaju nakon zalaska sunca. Takođe je prvi oud gurmanski parfem koji je Byredo kreirao, i u sebi sadrži mnogo visokokvalitetnih gurmanskih nota. Počinje sa izbijanjem šafrana koji se kasnije zaslađuje notom pralina, ali dodatak hrastovine i pačulija održava stvari prilično muževnim.

Izvor: Robb Report

Najbolji muški parfemi: Top 7 mirisa koje preporučuju stručnjaci
Od vremenskih klasika do savremenih kreacija, najbolji muški parfemi su senzorni odraz jedinstvenog stila i identiteta muškarca, ostavljajući za sobom mamac gde god da prođe. Vaš miris je deo vašeg stila i može ostaviti trajni utisak na one koji vas upoznaju (za bolje ili lošije!). Nismo jedini sa…

Bilbord Korisnik

Odabrane objave u vašem inbox-u
+ pristup objavama samo za korisnike.

Besplatna prijava