Šta je potrebno da bi se izvršile najpoznatije pljačke na svetu? Potpuno nova visokooktanska serija istražuje neke od odgovora kako se ekipa stručnih insajdera sa obe strane zakona, udubljuje u srž šest najlegendarnijih pljački na svetu koje su završile na naslovnim stranama.

Serijal „Pljačke izbliza“ stiže na Discovery nedeljom od 21 sat.

Ova serija od šest delova će detaljno predstaviti planiranje i domišljatost uz pomoć kojih su se kriminalne grupe izvukle sa milionima u gotovini, dijamantima ili zlatu.

Povratak „stručnih insajdera“ – uključujući bivše pljačkaše banaka, advokate odbrane, bivšeg detektiva iz Letećeg odreda i kriminologa – razbija svaku „operaciju“ od početka do izvršenja. Od detaljnog nivoa planiranja, „izuzetnih ličnosti“ uključenih u pljačke najbezbednijih svetskih banaka, trezora i depoa gotovine, svaki stručnjak će dati svoj uvid u jedinstvenu „umetnost majstora“.

Eksperti će osvetliti specijalističke veštine članova bande i istražiti scenarije po kojima  svaka pljačka izgleda kao vojna vežba. Međunarodne pljačke prikazane u seriji uključuju i onu koja se odnosi na Svetski centar za dijamante u Antverpenu iz 2003, gde su lopovi pobegli sa preko 100 miliona dolara u dijamantima.

Warner Bros. Discovery predstavio Max striming uslugu
Warner Bros. Discovery (WBD) predstavio je Max, unapređenu striming uslugu koja će prvo biti lansirana u SAD-u 23. maja, dok u Evropu dolazi 2024. godine. Max donosi originalne HBO naslove, Warner Bros. filmove, Max Original serije, DC univerzum, Čarobnjački svet Harija Potera, široku ponudu sadržaj…

Takođe i pljačku helikoptera u Stokholmu 2009, gde je banda odletela sa 5 miliona dolara, kao i oklopnog skladišta gotovine Danbar, koji ostaje najveća američka pljačka gotovine. Serija se bavi i  pljačkom u Haton Gardenu u Velikoj Britaniji, koji su izvršili veterani, a u kojoj ukradeni milioni još uvek nisu pronađeni...