U susret jednom od najvećih hrišćanskih praznika, tradicionalni “Uskršnji bazar rukotvorina” pod pokroviteljstvom Fondacije Nj.K.V. Princeze Katarine biće organizovan u petak, 23. marta, od 11 do 22 sata, kao i u subotu, 24. marta, od 10 do 22 sata, u atrijumu BIG FASHION centra.

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina svečano će otvoriti Bazar u petak, 23. marta, u 11 sati, kada će i zvanično početi prodaja humanitarnog karaktera ručno rađenih proizvoda koje su napravile žene izbegice, socijalno ugoržena lica i deca sa posebnim potrebama.

“Na ovogodišnjem Bazaru svoje proizvode izlagaće više od 40 žena i dece iz cele Srbije. Praveći interesantne i korisne predmete oni izdržavaju svoje porodice u teškim vremenima. Zadovoljstvo nam je da vec dugi niz godina uspevamo da organizujemo ovu vrstu događaja sa ciljem da pomogne raseljenima, izbeglicama i socijalno ugroženim kategorijama da prodaju svoje rukotvorine i na taj način zarade”, istakla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Posetioci će tokom dvodnevne manifestacije, u okviru bogate ponude Bazara, imati priliku da pogledaju i kupe unikatne proizvode, između ostalog i ručno oslikana uskršnja jaja. Tradicionalno, kao i prethodnih godina, sav prihod od prodaje biće namenjem samim izlagačima iz pomenutih ugroženih kategorija.