Spring Reunion   PROLEĆNI SUSRET  

One Belt One Road – China-Serbia Cultural Initiative

23  Mart  2018 u 20:00 časova

 

Koncertna sala Beogradske Filharmonije

Koncertom ponovnog, prolećnog okupljanja dirigentkinja i kompozitorka Džin Fu predstaviće beogradskoj publici repertoar  klasične koncertne literature u izvođenju primadone Vanže Žang, svetski poznate sopranistkinje,  baritona Džongtao Lia i Kamernog IPOC orkestra.  Njima će se pridružiti Marija Jelić, mlada, talentovana sopranistkinja iz Beograda.

Publika će imati priliku da uživa u muzici  kineskih i evropskih kompozitora Liu Tieshana, Mao Yuana, Mocarta, Pučinija, Verdija i Dvoržaka.

Koncert će biti otvoren kompozicijom “Igra naroda Jao” kineskog kompozitora Liu Tieshana i Mao Yuana,što je premijera za srpsku publiku. Ovo delo je izvedeno u najvećim svetskim dvoranama: Karnegi holu, Bečkoj zlatnoj dvorani …

Moto koncerta je izveden iz nacionalne strategije Kine i glasi “One belt One road”  ili

“ Jedan pojas jedan put”.  Na tom putu uveliko su organizatori koncerta “Prolećni susret”. Global Intercultural Performing Arts Cast- GIPAC i Intercultural Prodigy Orchestra and Choir- IPOC .

Koncert Spring Reunion, tj.  Ponovno okupljanje u proleće je jedan u nizu koncerata koje su Global Intercultural Performing Arts Cast- GIPAC i Intercultural Prodigy Orchestra and Choir- IPOC organizovali u Beogradu spajajući najbolje iz evropske, srrpske i kineske muzičke baštine.  Beogradska publika je imala privilegiju da čuje kineske operske primadone i izvanredne instrumentaliste. Koncerti:   “Istok susreće Zapad”, “Početak” , “Samo strune” izvedeni su u Zadužbini Ilije M. Kolarrca u predhodnoj polu sezoni, recital neobičnog, ali, simboličnog naslova: “X+ YZ – Life-long Friendship” koji je održan u Beogradskoj Filharmooniji i svetsku premijeru dečijeg mjuzikla “Bah jezdi na kamili” u Pozorištu lutaka Pinokio.