Upravo kreće nova sezona BLEF KAMP-a. BLEF KAMP organizuje i pomenuti edukativni program će se odigravati u Kulturnom centar Baraka (Makedonska 42, ulaz iz Nušićeve), u Beogradu.

BLEF KAMP je edukativni program za decu i omladinu, namenjen uzrastu od 12 do 20 godina, koji za cilj ima popularizaciju filmske umetnosti i zanata na filmu. Kroz interaktivne radionice koje rezultiraju kratkim igranim filmom sa vizuelnim efektima, učesnici će biti uvedeni u svet pokretnih slika i novih perspektivnih profesija koje postoje na filmu. Za vreme Blef kampa snimaju se tri filma (tri različita žanra). Svi filmovi će biti prikazani u kulturnim centrima širom Srbije i evropskih gradova, učestvovaće na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu.

Ciljevi kampa: Kamp Blef je praktično i teoretski koncipiran oko izrade filma. Osnovna ideja je da polaznici prođu ceo proces stvaranja filmskog dela: od faze preprodukcije (pripreme za snimanje), samog snimanja (produkcije) do postprodukcije (montaže, vizuelnih efekata). Kroz proces od ideje, scenarija, storyboarda, knjige snimanja, filmske glume, montaže zvuka i slike, dodavanja vizuelnih efekata i specijalnih efekata, doći ćemo do konačnog proizvoda – filma. Kamp Blef nudi edukativni sadržaj koji otvara mogućnosti obučavanja i osposobljavanja dece i omaldine za kreativno učešće u umetničkim aktivnostima u oblasti filma, montaže i novih tehnologija. Krajnji ishod može biti odlučujući za buduće profesionalno opredeljenje .

Neka od zanimanja kojima će se učesnici aktivno baviti su: scenarista, asistent snimanja, kamerman, tonac, glumac, montažer, umetnik vizuelnih efekata, reditelj. Rad će biti demonstriran uz upotrebu najsavremenije opreme. Postoji opciona mogućnost daljeg nastavka edukacije kroz pohađanje naprednih radionica u KC Baraka, koje se održavaju tokom cele godine, na kojima učesnici stiču kompetencije iz oblasti filma,režije, filmske glume, montaže i novih tehnologija.

Termini:

* Prva grupa od 21.juna do 27.juna

* Druga grupa od 15.jula do 21.jula

* Treća grupa od 3.avgusta do 7.avgusta

Sertifikat: Svaki učesnik na kraju Blef Kampa dobija sertifikat o pohađanju letnjih radionica filma, filmske i pozorišne glume, montaže i novih tehnologija. Profesionalni tim predavača ima dugogodišnje iskustvo u radu sa mladima.Tri predavača po grupi brinu o učesnicima u toku nastavnog programa i slobodnih aktivnosti za vreme kampa. Broj mesta je ograničen.

Kontakt: Sve informacije o kampu Blef i rasporedu programa i aktivnosti možete dobiti na telefone : +381 65 9090930 , +381 64 4609843

Prijave šaljite na mail: kulturnicentarbaraka@gmail.com sa naznakom BLEF KAMP